Hakeri onemogućavaju online nastavu

Hakeri onemogućavaju online nastavu

CARNET je kibernetičke napade prijavio MUP-u

Danas je trebala započeti online nastava za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce, ali sustav je pod hakerskim napadom te mu je pristup onemogućen.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanje navode da ovi napadi traju od kraja prošlog tjedna, a slučaj je sa svim potrebnim informacijama prijavljen Ministarstvu unutarnjih poslova te će se njime baviti Služba kibernetičke sigurnosti.

„Nastava preko HRT3 i SPTV izvodi se uspješno, no sustav AAI@EduHr trenutačno je pod kibernetičkim #DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama. Naši stručnjaci poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku otklonili poteškoće. Napad je prijavljen nadležnom odjelu u Ministarstvu unutarnjih poslova te su im dostavljeni svi podaci kako bi se i oni aktivno uključili u istragu. Ispričavamo se korisnicima te molimo za strpljenje do ponovne uspostave pristupa svim uslugama”, priopćili su iz CARNET-a.

Pojašnjavaju kako je sustav AAI@EduHr trenutačno pod kibernetičkim #DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama. Stoga poručuju svima da nastavu prate ostalim kanalima, putem TV.a i YouTube-a. (ZG-m)