HAK ukinuo pravo na besplatnu kontrolu kočnica, AMK Maksimir je i dalje obavlja

HAK ukinuo pravo na besplatnu kontrolu kočnica, AMK Maksimir je i dalje obavlja

U AMK Maksimir smatraju da je kontrola kočnica, kao jedinstveno člansko pravo, koje postoji već više od 40 godina, vrlo važno za sigurnost prometa, pa zbog toga ne odobrava jednostranu odluku Upravnog odbora HAK-a

Od 1. siječnja 2015. HAK je svim članovima ukinuo pravo na besplatnu kontrolu kočnica automobila na valjcima, o čemu su autoklubovi i članovi obaviješteni naknadno, tvrde u Automoto klubu Maksimir. Umjesto te usluge u nekim autoklubovima članovi će moći koristiti vulkanizersku uslugu.

Kako je Upravni odbor HAK-a ovu promjenu donio mimo uobičajene procedure, prekasno, ali i bez rasprave na Odboru za članstvo, bez konzultacija sa svim autoklubovima, a bez znanja Skupštine Hrvatskog autokluba. Stoga je AMK Maksimir pokrenuo postupak poništavanja takve odluke.

U AMK Maksimir smatraju da je kontrola kočnica, kao jedinstveno člansko pravo koje postoji već više od 40 godina, vrlo važno za sigurnost prometa, pa zbog toga ne odobrava jednostranu odluku Upravnog odbora HAK-a. Tim više što obavljanje vulkanizerskih usluga nije prioritetni zadatak autoklubova, kao udruge građana i neprofitne organizacije, već je to pružanje kvalitetne tehničke pomoći na cestama i obavljanje društvene uloge za veću sigurnost prometa i zastupanja interesa vozača.

Dok se sa HAK-om ne razriješe nastali problemi, AMK Maksimir obavještava sve vozače da će u sklopu svojih preventivnih aktivnosti i nadalje obavljati besplatno ispitivanje rada motora, kontrolu svjetala i kočnica. Kontrola kočnica smatrati će se dodatnom pogodnosti za članove AMK Maksimira, a moći će je koristiti i članovi drugih autoklubova, koji će u AMK Maksimiru obavljati kompletni pregled ispravnosti vozila. »Smatramo to svojom društvenom obvezom, bez obzira na ishod rasprave s HAK-om i nadležnim državnim institucijama zaduženima za nadzor rada HAK-a«, poručuju iz AMK Maksimir.

Za sve dijagnostičke preglede članovi se trebaju predbilježiti na tel. 23 18 442, 23 04 029 ili 099 81 39 018. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni