“Gušenje medijskih sloboda je prešlo svaku mjeru”

“Gušenje medijskih sloboda je prešlo svaku mjeru”

Ispred zgrade Hrvatskog sabora na Markovom trgu održan je u petak ujutro prosvjed protiv ukidanja emisije “Hrvatska uživo”. Na prosvjedu se okupio dvjestotinjak osoba, među kojima su bili brojni novinari, aktivisti iz nevladinih organizacije, ali i ljudi iz političkog i javnog života.  Ispred novinarske struke, oglasio se predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Saša Leković. Kaže kako je potpora došla i iz međunarodne novinarske organizacije, koja je osudila gašenje emisije, te izjavio da se “političari ponašaju potpuno neodgovorno”.

Pokušali smo doći i do izjave od same urednice “Hrvatske uživo” Maje Sever, no ona nam je kratko  poručila kako ne smije davati nikakve izjave. Među okupljenima bio je i Miroslav Ćiro Blažević, proslavljeni hrvatski nogometni trener. Poručio je vrhu Hrvatske radio televizije “da se urazume”,  a potom nadodao: “Ovo nije potez koji ide u prilog onima radi kojih vi jeste, a to je mali čovjek”.

Osim  Blaževića, potporu prosvjedu dao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke, Krešo Beljak. On kao predsjednik spomenute stranke smatra kako je “gušenje medijskih sloboda prevršilo svaku mjeru, te da se na HRT-u nameće određena ideologija umjesto promocije pluralizma”. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni