GUP-ovi grada Zagreba i Sesvete uvažavat će potrebe gospodarstvenika

GUP-ovi grada Zagreba i Sesvete uvažavat će potrebe gospodarstvenika

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić istaknuo je da ova gradonačelnikova inicijativa pokazuje da zakon ne mora nužno biti usmjeren protiv napretka poduzetništva koje je ključ za ekonomski rast i izlazak iz krize

Na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića, u Gradskoj skupštini jučer su održani sastanci s gospodarstvenicima koji imaju tvrtke na području Zagreba i s predstavnicima Zagrebačkog holdinga, u povodu izrade Nacrta prijedloga izmjena i dopuna GUP-ova Grada Zagreba i Sesveta i rokova za njihovu predaju.

„Budući da je 14. veljače zadnji rok za predaju prijedloga i zahtjeva za izmjenu i dopunu GUP-ova za prethodnu raspravu, sazvali smo ovaj sastanak kako bi vas podsjetili da na vrijeme date svoje prijedloge“, naglasio je gradonačelnik. „Nastojat ćemo u okviru zakona, izaći u susret vašim zahtjevima kako bi zajedničkim naporima, kroz izmjene i dopune GUP-a Grada Zagreba i GUP-a Sesvete, napravili što bolji temelj za razvoj gospodarstva i u konačnici otvaranje novih radnih mjesta. Naša je zadaća“, dodao je gradonačelnik Bandić, „da budemo istinska logistika gospodarstvenicima i istinski servis građanima, a s vašim će prijedlozima resorni uredi sudjelovati na javnoj raspravi koja će biti u svibnju ove godine“.

Inicijativa za oporavak gospodarstva

„Navedene GUP-ove usvojit ćemo najkasnije u rujnu, a budući da će se sjednice Skupštine održati i u srpnju i kolovozu, bilo bi dobro da ih usvojimo već u kolovozu, kako bi što prije mogli djelovati za dobrobit svih“, rekao je zagrebački gradonačelnik, nabrojavši imena i telefone suradnika kojima se mogu obratiti za pomoć, savjet i postupke u proceduri, a, kako je naglasio, „ako negdje zapne možete se obratiti i meni“.

Sastanak s predstavnicima podružnica Zagrebačkog holdinga održan je kako bi se vidjelo do kuda su došle pripreme prijedloga, te kao dodatni podsjetnik na rokove i poštovanje procedure. „Očekujem sinergiju između Holdinga i gradskih ureda, jer to je jedini način da postignemo dobre rezultate“, napomenuo je gradonačelnik.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić istaknuo je da ova gradonačelnikova inicijativa pokazuje da zakon ne mora nužno biti usmjeren protiv napretka poduzetništva koje je ključ za ekonomski rast i izlazak iz krize.

Bandić je podsjetio kako je upravo počela i javna rasprava za prostorni plan Medvednice te je naglasio važnost projekta sljemenske žičare, čiji se početak realizacije očekuje u 2015. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni