Gulašijada, oranje i jazz uz pjenušce

Gulašijada, oranje i jazz uz pjenušce

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 1. 9.

18:00

Pjenušci i jazz za kraj ljeta u Zagrebu

Wine and Jazz Summer naziv je ciklusa urbanih mini-vinskih festivala čiju realizaciju zajednički potpisuju udruga Vinoljupci i Peper bar. Nakon uspješne prezentacije vinara Istre i Međimurja početkom srpnja, Wine and Jazz Summer dobiva svoj glamourozni nastavak. Naime, prvi rujanski susret vinara i vinoljubaca zakazan je za petak, 01.09. u 18h kada je na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu na rasporedu degustacija pjenušaca kontinentalne Hrvatske.

Prilika je to da kušate Three Stars, pjenušac plešivičke vinarije Jagunić, međimurski Sibon dry, moslavački pjenušac Glamour obitelji Miklaužić, kao i dva pjenušca iz linije Grof vinarije Zdjelarević. Obzirom da je manifestacija promotivnog tipa, posjetitelji će za čašu vrhunskog pjenušca morati izdvojiti svega 20 kuna. Vjerujemo kako će kombinacija ugodnih cijena i urbane atmosfere privući iskusne ljubitelje vina, ali i brojne vinske znatiželjnike.

Što je to sekundarna fermentacija? Koja je razlika između šampanjca i pjenušca? Koliko mjehurića ima u jednoj čaši pjenušavog vina? – sve su to pitanja koja će vinoljupci moći postaviti vinarima-izlagačima u opuštenom i ugodnom druženju uz živu jazz svirku.

Na dosadašnjim druženjima okupljene vinoljupce, kao i brojne slučajne prolaznike, oduševila je svirka instrumentalnog jazz tria u sastavu Veselinović-Penava-Novoselić te krasan vokal Melite Lovričević u pratnji Benedikta Peraka (gitara) i Borka Rupene (bubnjevi). Za uspješno sljubljivanje jazza s vinom u projektu Wine and Jazz Summer zaslužan je Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina.

 

KLOŠTAR IVANIĆ

Subota, 2. 9.

18:00

U subotu 2. rujna u Kloštar Ivaniću održat se “Gulašijada”. Organizator i pokrovitelji HVIDRA Kloštar Ivanića i Općina Kloštar Ivanić početak i otvorenje su najavili za 13.00 sati. U 17.00 je zaprimanje uzoraka za ocjenjivanje, te sat vremena kasnije, odnosno u 18.00 sati slijedi podjela gulaša posjetiteljima. Program se završava u 19.00 sati, kada je na programu proglašenje pobjednika, ali i pučko veselje.

 

KUPINEČKI KRALJEVEC

Subota, 2. 9.

U organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Savjetodavne službe i Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ) i u suorganizaciji Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP), Fragarie d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede u subotu, 2. rujna 2017. u Kupinečkom Kraljevcu će se održati 15. Državno natjecanje u oranju Republike Hrvatske.

U sklopu Državnog natjecanja će se održati natjecanje u oranju s traktorima na kojem će sudjelovati 30 natjecatelja iz 15 županija te natjecanje u oranju s konjima na kojem će sudjelovati 6 natjecatelja. Također, za sve posjetitelje će se održati bogati kulturno-umjetnički program uz raznovrsnu gastronomsku ponudu te će se organizirati vožnja s kočijama i jahanje konja te ponija.

Za tu će prigodu prometovati ZET-ovi autobusi koji će do mjesta događaja sve zainteresirane prevoziti od 8:30 sati s istočne strane Zagrebačkog velesajma (kod INE).

 

PISAROVINA

2. i 3. 9.

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s TZ općine Pisarovina i udrugom „Tri rijeke“ obilježava Dan rode manifestacijom „Put bijele rode“ 2. i 3. rujna 2017. godine u selo s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donja Kupčina, općina Pisarovina. Očekuje Vas bogat program – biciklijada, etno koncert, sadržaji za najmlađe, predstavljanje knjige i mnogo nagrada, a sve s edukativnim i humanitarnim ciljem.

subota 2. rujna 2017. godine u 10:00 sati

Pisarovina, Trg Stjepana Radića

  • Humanitarna biciklijada

nedjelja 3. rujna 2017. godine u 18:00 sati

Donja Kupčina, Zavičajni muzej Donja Kupčina

  • Obilazak zavičajnog muzeja
  • Predstavljanje Antologije natječja za haiku na temu bijela roda
  • Dodjela plaketa pobjednicima natječaja
  • Dodjela priznanja korisnicima projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode“
  • Predstavljanje etno stola
  • Etno koncert

(ZG-MAGAZIN)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni