Guercino: Svjetlo baroka

Guercino: Svjetlo baroka

Ovo je prilika da hrvatska publika vidi čime je Guercino zaslužio epitet najistaknutijeg predstavnika bolonjske škole, najcjenjenijeg u Europi“, rekla je zamjenica Kusin.

U Muzeju za umjetnost i obrt sinoć je otvorena izložba Guercino: Svjetlo baroka, kojom se predstavlja opus tog istaknutog talijanskog majstora baroka. Riječ je o izložbi 35 djela, platna i freski ovog talijanskog majstora, koji je odredio slikarstvo svog doba.

Na sinoćnjem otvorenju nazočni su bili predsjednik Republike Ivo Josipović, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, talijanska veleposlanica u Hrvatskoj Emanuela D’Alessandro, ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić te brojne druge osobe iz kulturnog, političkog i javnog života.

„Ovo je prilika da hrvatska publika vidi čime je Guercino zaslužio epitet najistaknutijeg predstavnika bolonjske škole, najcjenjenijeg u Europi“, rekla je zamjenica Kusin i izrazila zadovoljstvo zbog suradnje hrvatskih i talijanskih muzejsko-galerijskih institucija, koje su pripremale izložbu.

Izložba će biti otvorena do 31. siječnja, nakon čega putuje u Tokio i Sjedinjene Američke Države.

(zg-magazin)