GSKG: Ne naplaćujemo pripremu zahtjeva za sanaciju od potresa

GSKG: Ne naplaćujemo pripremu zahtjeva za sanaciju od potresa

Iz Grada su danas poručili kako se priprema zahtjeva i dokumentacija za potrebu prijave na javni poziv Ministarstva graditeljstva za sanaciju šteta od potresa neće naplaćivati.

Tvrde da Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. nije naplatilo niti će naplaćivati uslugu pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za prijavu na Javni poziv MGIPU-a za subvenciju radova privremene mjere sanacije na zgradama oštećenim u potresu, a kojima je upravitelj.

Naime, za prijavu na Javni poziv koje je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.). Za podnošenje navedenih prijava, angažiran je dodatni stručni kadar, a sve o trošku upravitelja zgrada – GSKG.

»Ističemo kako gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo. Ovim putem gradonačelnik upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije uznemirile, a posebno s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana«, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Zagrepčane se poziva da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.

Podsjećaju i kako sugrađanima pri ispunjavanju dokumentacije pomažu djelatnici Grada Zagreba raspoređeni po područnim uredima Mjesne samouprave stradalih gradskih četvrti.

Reagirao i v. d. ravnatelj Fonda za obnovu Nakon napisa jednih dnevnih novina po kojima su Zagrepčani izrazili ogorčenje što im je GSKG odredio tarife za naplatu pripreme dokumentacije za prijavu šteta od potresa, pravdajući to opsežnim, izvanrednim troškom reagirao je i ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić. On je upozorio da je taj potez nezakonit, nakon čega je promptno reagirao gradonačelnik Milan Bandić.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni