Grupa Končar u Berlinu predstavila niskopodni tramvaj namijenjen latvijskom kupcu

Grupa Končar u Berlinu predstavila niskopodni tramvaj namijenjen latvijskom kupcu

Grupa KONČAR na ovogodišnjem je izdanju sajma InnoTrans ponovno predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, model TMK 2300 LT, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji.

Na ovogodišnjem sajmu InnoTrans, svjetskoj su javnosti ponovno predstavljeni proizvodi i usluge iz područja transporta, transportne industrije i tehnologije, željezničke infrastrukture, interijera i izgradnje tunela. Riječ je o najvećem svjetskom sajmu ovakve vrste. Ove godine na izložbenom prostoru od 200.000 m2 sudjeluje oko 2830 izlagača iz više od 60 zemalja, a očekuje se više od 145.000 posjetitelja. U sklopu sajma održat će se čak 250 svjetskih premijera.

KONČAR i ove godine od 20. do 23. rujna sudjeluje na InnoTrans-u. Ondje je 2008. godine predstavio niskopodni tramvaj TMK 2200 za Grad Zagreb, dok je 2010. predstavio niskopodni vlak EMV 6 112 te 2016. godine i dizelsko-električni vlak DMV 7 023. Oveg godine KONČAR je na vanjskom izložbenom prostoru prikazao još jedan reprezentativni proizvod, nastao isključivo vlastitim razvojem, znanjem, alatima i tehnološkim rješenjima – niskopodni tramvaj TMK 2300 LT, namijenjen latvijskom kupcu Liepājas Tramvajs.

Izložen i motor za niskopodni vlak

Riječ je o trinaestom od ukupno 14 niskopodnih tramvaja koje će KONČAR prema sklopljenim ugovorima isporučiti za grad Liepāju, priopćeno je iz Končar – Elektroindustrije d. d. Tvrtka je dosad isporučila već 12 ugovorenih tramvaja, dok će preostala dva biti isporučena ove godine. Latvija je osigurala čak 80 posto sredstava iz EU fondova, u sklopu programa Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja. U Končaru navode kako odabir njihovih tramvaja potvrđuju aktualnost i pouzdanost hrvatskih rješenja za prijevoz putnika u gradskom i željezničkom prometu.

 „Ponosni smo što upravo na ovoj pozornici možemo predstaviti svoj niskopodni električni tramvaj, namijenjen važnom europskom kupcu. Već smo u dugogodišnjoj kvalitetnoj i uspješnoj suradnji sa zagrebačkim ZET-om potvrdili da posjedujemo potrebnu viziju, stručnost i alate za provedbu inicijative o zelenoj i održivoj mobilnosti. Stoga očekujemo daljnji razvoj elektrifikacije javnog prijevoza te prilike za nove suradnje na europskom tržištu. Vjerujemo da će te prilike zajedno s našim kvalitetama prepoznati i novi potencijalni kupci i partneri na ovogodišnjem InnoTransu“, poručio je mr. sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

 Ovom prigodom, Grupa KONČAR nastupila je na dvije lokacije sajma. Osim tramvaja, izloženog na vanjskom prostoru dužine 21 m, KONČAR je na svom unutarnjem prostoru veličine 87 m2 izložio motor za niskopodni vlak, snage 525 kW, napona 1000 V i težine 1250 kg. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni