Grupa Iron Maiden ima vlastito pivo

Grupa Iron Maiden ima vlastito pivo

Pivo je nazvano po njihovoj pjesmi „The Trooper“ s albuma „Piece of Mind“ iz 1983. godine

Čuvena britanska heavy metal skupina Iron Maiden, koja će 31. srpnja ponovno nastupiti u Zagrebu, u svibnju će na tržište lansirati vlastito pivo. Pivo je nazvano po njihovoj pjesmi „The Trooper“ s albuma „Piece of Mind“ iz 1983. godine. Pivo će sadržavati 4,8 posto alkohola. Njegova prodaja kreće na proljeće u pubovima diljem Velike Britanije, a moći će ga kušati i posjetitelji ovogodišnjeg Download festivala. Pivo će proizvoditi renomirana britanska pivovara Robinsons.

Prema pisanju medija značajnu ulogu u razvoju novog, navodno jedinstvenog okusa piva, odigrao je frontman Maidena, Bruce Dickinson, koji je i sam ljubitelj i poznavatelj piva. Izvršni direktor pivovare Oliver Robinson, rekao je kako je riječ o idealnoj odluci jer se njome povezuju dvije velike priče o britanskoj uspješnosti.

„Ja sam doživotni fan tradicionalnog britanskog piva; pomislio sam da sam u Raju kada su me pitali želim li napraviti svoje vlastito pivo. Moram priznati da sam bio prilično nervozan: obitelj Robinsons su jedini ljudi kod kojih sam trebao ići na audiciju u proteklih 30 godina. Njihovom čarolijom stvorili su gotovo alkemijsku kombinaciju okusa i sastojaka koja se nazvana „Tropoer“. Oduševljen sam“, kazao je Bruce Dickinson.

Pivovara Robinsons iz Stockporta je već 175 godina jedna d najnagrađivanijih britanskih pivovara. Najpoznatiji su po legendarnom pivu „Old Tom“.  „ Trooper“ će biti britansko premium pivo s istinskom punoćom okusa i karaktera. U više od trideset godina, nezamjenjiva ikona Eddie – prepoznatljiva maskota benda od sada će krasiti bačve te se nalaziti na etiketi svake boce „Trooper“ piva. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni