Grk Gionis pobjednik Zagreb Opena, Hashimoto odnijela dvostruki naslov

Grk Gionis pobjednik Zagreb Opena, Hashimoto odnijela dvostruki naslov

(Foto: HSTS)

Zagreb Open, međunarodno stolnotenisko prvenstvo Hrvatske koje se ovih dana održavalo u Domu sportova završilo je u subotu pobjedom Grka Panagiotisa Gionisa koji je u finalu bio bolji od Francuza Tristana Florea (4:2). Inače, Grk je bio drugi nositelj turnira, 36. je igrač svijeta, a upravo se on ispriječio u osmini finala našem Tomislavu Pucaru svladavši ga sa 4:0.

Kada je riječ o ženskoj konkurenciji, Japanka Honoka Hashimoto nadigrala je Austrijanku Sofiu Polcanovu s nadmoćnih 4:0. Japanka će zagrebački turnir pamtiti po dobrom budući da je uz pojedinačni naslov odnijela i onaj u parovima. Naime, Honoka Hashimoto i Hitomi Sato bile su bolje od Bjeloruskinja Nadežde Bogdanove i Darije Trigolos (3:0), koje su u polufinalu izbacile naše predstavnice Mateju Jeger i Mirelu Đurak.

Šveđani su bili najbolji u parovima. Viktor Brodd i Hampus Nordberg svladali su Čehe Tomasa Konecnya i Tomasa Polanskog sa 3:0.

Finale uveličao i novoizabrani kineski veleposlanik Hu Zhaoming sa svojim suradnicima koji je zajedno s predsjednikom Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospišem, direktorom HSTS-a i Zagreb Opena Renatom Čengićem, predstavnikom HEp-a Igorom Stankovskim dijelio nagrade najboljima stolnotenisačima. Za gledatelje je bila organizirana tombola, pa su publiku su bacane loptice, a najs(p)retniji su doma otišli s nagradama.

Završni meč je pratio i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te pomoćnik pročelnika za sport i mlade Grada Zagreba Milan Čolić.

REZULTATI

Pojedinačno

Stolnotenisači, polufinale: Flore (Fra) – Desai (Ind) 4:3 (-6, 10, -8, 8, 7, -6, 8), Groth (Dan) – Gionis (Grč) 1:4 (-9, -2, -8, 4, -8); finale: Flore (Fra) – Gionis (Grč) (-5, -6, 9, 5, -10)

Stolnotenisačice, polufinale: Polcanova (Aut) – Sawettabut (Taj) 4:1 (-8, 4, 7, 9, 6), Shibata (Jap) – Hashimoto (Jap) 1:4 (-4, -8, -10, 8, -9); finale: Polcanova (Aut) – Hashimoto (Jap) 0:4 (-8, -8, -9, -6)

Parovi

Stolnotenisači, finale: Konecny/Polansky (Češ) – Brodd/Nordberg (Šve) 0:3 (-9, -6, -10)

Stolnotenisačice, finale: Hashimoto/Sato (Jap) – Bogdanova/Trigolos (Bje) 3:0 (12, 7, 7)

(zg-magazin / hsts)

Komentari su zatvoreni