Gredelju izvozni poslovi od 34 milijuna kuna

Gredelju izvozni poslovi od 34 milijuna kuna

Ovi poslovi su rezultat provedenih postupaka međunarodnih natječaja na kojima je TŽV Gredelj odabran kao najpovoljniji ponuđač

Tvornica željezničkih vozila dobila je  nekoliko značajnih izvoznih poslova u ukupnoj vrijednosti od gotovo 34 milijuna kuna. Poslovi su ugovoreni sa Željezničkim prevozom Crne Gore, s Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i s američkom tvrtkom Electro-Motive Diesel.

Za Željeznički prevoz Crne Gore TŽV Gredelj će tako obaviti popravak i modernizaciju dva elektromotorna vlaka, kao i mali popravak 11 putničkih vagona. Ukupna vrijednost radova je 15 milijuna kuna.

Ugovoreni poslovi na 11 putničkih vagona bit će dovršeni u mjesec dana od dana ulaska u pogone TŽV Gredelj, a završetak radova na dva elektromotorna vlaka planiran je za četiri mjeseca. Ovi poslovi su rezultat provedenih postupaka međunarodnih natječaja na kojima je TŽV Gredelj odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine TŽV Gredelj će izraditi 40 postolja za teretne vagone čija je ukupna vrijednost pet milijuna kuna.

Za tvrtku Electro-Motive Diesel (EMD) koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar), TŽV Gredelj će izraditi 88 okvira postolja za lokomotive čija je ukupna vrijednost 14 milijuna kuna. Ovaj je posao prvi konkretan plod nedavno potpisanog sporazuma o zajedničkom razvoju i promociji, a u Gredelju se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji s EMD-om.

”Unatoč padu narudžbi tijekom 2011. godine, očekujemo da će poslovni rezultat Gredelja za prošlu poslovnu godinu biti pozitivan, naravno uz problem nelikvidnosti, koji je vrlo aktualan. Uskoro očekujemo i druge značajne projekte na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva kao i vagona i vlakova”, istaknuo je predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Tolić. (Privredni vjesnik)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni