Gredelj modernizira američke lokomotive

Gredelj modernizira američke lokomotive

Riječ je o modernizaciji dizel-električnih lokomotiva serije GT26 koje su namijenjene prijevozu teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku / Vrijednost posla je  približno sedam milijuna dolara

Tvornica željezničkih vozila ovih je dana dobila posao vrijedan oko 7 milijuna dolara. Direktor TŽV-a Gredelj Krešimir Kranjčec i otpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za internacionalnu prodaju John E. Tookke američke tvrtke National Railway Equipment Company (NREC) potpisali su ugovor o obnovi i modernizaciji dizel-električnih lokomotiva serije GT26. Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku.

Obnovom i modernizacijom spomenutih lokomotiva produljit će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina. Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

“Radi se o svakako vrlo velikom poslu za nas i po prvi puta će TŽV Gredelj za spomenute lokomotive u  sklopu ovog ugovora izrađivati kompletni glavni okvir. Potpisom ovog ugovora TŽV Gredelj je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih vozila na zahtjevnom inozemnom tržištu“, istaknuo je Kranjčec. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni