Grci očitali lekciju našim košarkašima

Grci očitali lekciju našim košarkašima

U nastavku utakmice naši su košarkaši još uvijek tražili svoju igru, dok su Grci vješto koristili našu uspavanost, posebno u obrani. Nikako nismo uspjevali smanjiti grčku prednost, a nije pomogla niti promjena obrane u zonsku u posljednjoj četvrtini. Konačni rezultat bio je 65:76.

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je drugi poraz na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Bolji od naših košarkaša bili su Grci, koji su slavili rezultatom 65:76.

Iako su prije ove utakmice naši reprezentativci obećavali bolju i čvršću igru od od one koje su pružili u posljednjoj utakmici protiv Senegala kada su također izgubili, to se ipak sinoć nije dogodilo.

Igra naših izgledala je bezidejna s brojnim nepreciznim šutevima, a u obrani naši košarkaši nisu mogli parirati Grcima. Već u sedmoj minuti susreta nakon serije Grka od šest koševa, naš izbornik Jasmin Repeša bio je primoran pozvati minutu odmora. To je očito razbudilo naše košarkaše, koji su nakon minute odmora serijom koševa smanjili grčku prednost. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 14:16 za Grke.

Odmah na početku druge četvrtine Grčka je otišla na prednost od pet koševa, a naši su tricom Damjana Rudeža smanjili na dva koša zaostatka. No, naša se obrana nije popravila u drugoj četvrtini što su Grci vješto koristili. U drugoj četvrtini naši su zabili samo 9 koševa, a rezultat na poluvremenu je bio 23:36.

U nastavku utakmice naši su košarkaši još uvijek tražili svoju igru, dok su Grci vješto koristili našu uspavanost, posebno u obrani. Nikako nismo uspjevali smanjiti grčku prednost, a nije pomogla niti promjena obrane u zonsku u posljednjoj četvrtini. Konačni rezultat bio je 65:76. Osim Bojana Bogdanovića, koji je posigao 20 koševa, ostali naši košarkaši nisu bili na razini igre koja bi mogla donijeti pobjedu protiv raspoloženih Grka. Roko Leni Ukić je zabio svega šest koševa uz postotak šuta za dva poena od svega 20 posto. Neraspoleženi su bili i Dario Šarić, koji je postigao 10 koševa, uz nešto bolji postotak šuta za dva poena te Krunoslav Simon i Oliver Lafayette.

Za prolazak među 16 najboljih svjetskih reprezentacija naši će košarkaši danas s početkom u 18 sati igrati protiv reprezentacije Puerto Rica. Iz naše skupine B, prolazak u daljnji krug osigurali su Grci i Argentinci.

(zg-magazin; Foto:www.fiba.com)