Grbin: Zagrebački SDP neki su htjeli koristiti isključivo za vlastiti dobitak

Grbin: Zagrebački SDP neki su htjeli koristiti isključivo za vlastiti dobitak

“Naša je obveza osigurati da Zagreb dobije Gradsku upravu, gradsku vlast i skupštinsku većinu koja će biti u stanju donositi brojne odluke koje su Zagrebu potrebne”, istaknuo je Grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio o odluci raspuštanja Grad organizacije SDP-a u Zagrebu koja je donesena na dan ranije održanoj sjednici Predsjedništva stranke.

Naglasio je da je takva odluka nužna da bi u ovom trenutku SDP bio jak i ispunjavao svoju funkciju u Gradu Zagrebu, ali i u Hrvatskoj.

“U Zagrebu danas ima dobrih članova SDP-a i ova odluka se ne odnosi na njih. Odnosi se na probleme funkcioniranja s kojima se zagrebačka organizacija susreće niz godina. Odnosi se na one koji su SDP počeli smatrati servisom za zapošljavanje i koji su ga htjeli koristiti isključivo za vlastiti dobitak”, izjavio je Grbin. Dodao je kako SDP nije za to i nikad neće biti. Istaknuo je kako SDP kao stranka postoji da bi osigurao bolje gradove, općine, županije i u konačnici – bolju Hrvatsku.

Naglasio je da raspuštanjem zagrebačke organizacije nitko ne prestaje biti članom SDP-a, osim onih protiv kojih se vode pojedinačni stranački postupci.

Spomenuo je da je Predsjedništvo raspravljalo i o tijeku formiranja skupštinske većine u Gradu Zagrebu te je poručio da će do 17. lipnja za kada je sazvana konstituirajuća sjednica Gradske skupštine biti formirana većina. Naglasio je kako pregovori između SDP-a i platforme Možemo! teku dobro i kad se o svemu dogovore javnost će o tome biti obaviještena.

“Ključno je da SDP sudjeluje u promjenama u Zagrebu, jedino se moramo dogovoriti na koji način. Naša je obveza osigurati da Zagreb dobije Gradsku upravu, gradsku vlast i skupštinsku većinu koja će biti u stanju donositi brojne odluke koje su Zagrebu potrebne”, istaknuo je Grbin.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni