Grbin: Zagrebački ogranak raspušten je zbog izgradnje boljeg SDP-a

Grbin: Zagrebački ogranak raspušten je zbog izgradnje boljeg SDP-a

(Foto: SDP)

Ustvrdio je da su izuzetno važni lokalni izbori u Gradu Zagrebu, gdje nakon 20 godina treba reći dosta vladavini gradonačelnika Milana Bandića te zaustaviti klijentelizam, nepotizam i korupciju

Ivana Vranješ

Glavni odbor SDP-a u subotu je na online sjednici donio odluke o raspuštanju zagrebačkog SDP-a i isključenju iz stranke dugogodišnjeg člana Željka Sabe zbog kaznenog postupka za dva kaznena djela.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je ispred središnjice stranke na Iblerovu trgu u izjavi novinarima rekao da su takve odluke bile nužne. Naglasio je da gradska organizacija nije funkcionirala te se zna da je ogrezla u klijentelizmu i oportunizmu.

„Danas je Glavni odbor SDP-a tome rekao dosta. Ovu odluku nismo donijeli kako bi rušili, nego kako bi gradili novi, bolji SDP. Stranku s kojom možemo čista obraza i otvorenog srca izaći pred građane Zagreba i ponuditi im bolja rješenja za njihov grad”, izjavio je Grbin.

Ustvrdio je da su izuzetno važni lokalni izbori u Gradu Zagrebu, gdje nakon 20 godina treba reći dosta vladavini gradonačelnika Milana Bandića te zaustaviti klijentelizam, nepotizam i korupciju.

„Zagreb treba osloboditi od hobotnice koja ga guši i omogućiti mu da prodiše”, kazao je Grbin.

Govoreći o isključenju bivšeg saborskog zastupnika i gradonačelnika Vukovara iz SDP-a pojasnio je da je to učinjeno zato što se stranka zalaže za vrijednosti socijaldemokracije, a jedna od temeljnih vrijednosti je poštivanje prava i borba protiv korupcije.

„Kao i u slučaju Grada Zagreba ovdje se radi o građenju nečeg novog i boljeg. To je društvo bez tolerancije na korupciju, to je slika Hrvatske kakvu u SDP-u želimo stvarati”, tvrdi Grbin.

Osvrnuo se i na moguć uspjeh SDP-a na lokalnim izborima u pojedinim sredinama, ističući kako očekuje pobjedu u Rijeci, Sisku, Čakovcu, Jastrebarskom i Vrbovcu, gdje je stranka dosad pobjeđivala, ali i pobjedu u Krapinsko-zagorskoj te veliku potporu u Primorsko- goranskoj županiji.

Joško Klisović prvi izbor za kandidata, razmotrit će se i drugi

Dodao je da očekuje dobre rezultate SDP-a i uZagrebu, a komentirao je i mogući bolji rezultat stranke Možemo od SDP-a.

„Bio bih izzetno sretan ukoliko bi stranka Možemo! po rezultatu bila prva, a SDP drugi, jer je to jamac da će Zagreb nakon 16. svibnja biti bolji grad, ali naravno, zadaća je svih nas da SDP po rezultatu bude prvi“, poručio je Grbin.

Na upit novinara ima li SDP već kandidata za gradonačelnika Zagreba i strahuju li u stranci da će potencijalni kandidat Joško Klisović možda biti neprepoznatljiv javnosti, Grbin je odgovorio da će povjerenik Davor Terzić razgovarati sa svim kandidatima. Nakon toga će se u dogovoru s vodstvom stranke odlučiti koji je najbolji za obnašanje dužnosti gradonačelnika Zagreba.

Govoreći o Jošku Klisoviću istaknuo je da se radi o osobi koja je dugi niz godina obnašala važne političke i javne funkcije te svojim iskustvom i znanjem može biti ne samo kandidat, nego i odličan gradonačelnik Zagreba.

„Mislim da je jednom velikom dijelu građana Klisović prepoznatljiv, a bit će prepoznatljiv i većem bude li kao kandidat dobio priliku građanima prezentirati svoje ideje, stavove i programe!, zaključio je Grbin.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni