Grbin: Raspuštanje gradskih organizacija SDP-a je u skladu sa Statutom

Grbin: Raspuštanje gradskih organizacija SDP-a je u skladu sa Statutom

(Foto: SDP)

Naglasio je da se uz unutarstranačke odnose na sjednici raspravljalo i o pripremama za rad SDP-a u nadolazećem razdoblju

Predsjedništvo SDP-a je utorak na sjednici raspravljalo o raspuštanju gradskih organizacija stranke u Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Izjavu novinarima dao je navečer predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je istaknuo kako je zaključeno da se radi o dovršenim procesima koji su provedeni u skladu sa Statutom i pravilima stranke.

„Radi se o odlukama povjerenika koje su donesene u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, ali smo potpuno smo svjesni da je možda u nekim situacijama za neke članove napravljen određen propust”, kazao je Grbin. Dodao je da se svaki član SDP-a koji smatra da mu se to dogodilo može obratiti nekom od povjerenika kako bi se njegov status dodatno razjasnio.

Naglasio je da se uz unutarstranačke odnose na sjednici raspravljalo i o pripremama za rad SDP-a u nadolazećem razdoblju.

O prihvatu izbjeglica iz Afganistana

„Početkom rujna održat ćemo veliko savjetovanje s kolegama koje obnašaju dužnosti na razini lokalne samouprave i definirati stavove o važnim područjima, ne samo za SDP, nego i za Hrvatsku, kao što je pitanje redefiniranja lokalne samouprave, naglascima čime bi se lokalna samouprava trebala baviti”, najavio je Grbin. Poručio je da se u SDP okreće nova stranica i nema više bavljenja samim sobom, nego će se baviti bitnim pitanjima za građane.

Na upit novinarke ZG-magazina kakav je stav SDP-a o tome da Hrvatska primi izbjeglice iz Afganistana Grbin je istaknuo da stranka uvijek izražava podršku prihvatu izbjeglica koje bježe od rata, ali je i naglasio da to ne smije izgledati kao za vrijeme izbjegličke krize 2015. godine, „jer to nije humano prema tim ljudima, ali niti prema građanima ove zemlje”.

„Hrvatska je uvijek znala pokazati solidarnost kad je to bilo potrebno, a isto tako su nama pokazali solidarnost kad smo se nalazili u teškim trenucima, trenucima kad su ljudi bježali od rata i razaranja”, rekao je Grbin. Kao jedan od razloga naveo je i činjenicu da je Hrvatska sudjelovala u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Naglasio je kako su potrebni veliki napori međunarodne zajednice a Hrvatska, iako nije ključni faktor, mora dati svoj obol kako se ne bi ponovila situacija iz 2015 godine.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni