Grbin: Ako je Tomašević najbolje rješenje za Zagreb, SDP će ga podržati

Grbin: Ako je Tomašević najbolje rješenje za Zagreb, SDP će ga podržati

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a , čelnik stranke Peđa Grbin se osvrnuo na predstojeće lokalne izbore

Uoči subotnjeg Glavnog odbora SDP-a jučer je u popodnevnim satima održana online sjednica Predsjedništva stranke.

Nakon sjednice, predsjednik SDP-a Peđa Grbin se ispred središnjice stranke na Iblerovom trgu u izjavi novinarima osvrnuo na lokalne izbore.

Upitan hoće li SDP podržati kandidaturu Gordana Marasa ili nekog drugog za gradonačelnika Zagreba Grbin je istaknuo da će mediji o tome bit obaviješteni onog trenutka kad koalicija, koja već neko vrijeme razgovara o kandidatu, ali i o načinu izlaska na lokalne izbore, o tome postigne dogovor.

“Razgovori s drugim kolegama iz oporbenih stranaka u Zagrebu su u tijeku i idu u dobrom smjeru. U SDP-u smo predani da se u Zagrebu dogodi istinska promjena, promjena koja će s čela Zagreba maknuti korupcijsku hobotnicu i koja će biti korisna za građane Zagreba”, rekao je Grbin. Naglasio je da je SDP u tim razgovorima otvoren i ne postavlja nikakve uvjete.

Dodao je da će osoba koju svi zajedno podrže za gradonačelnika Zagreba imati najveću šansu za pobjedu na izborima, ali isti tako i da će ona znati upravljati gradom Zagrebom na drugačiji način nego dosad.

Novinare je zanimalo hoće li SDP podržati Tomislava Tomaševića iz stranke Možemo! za gradonačelnika Zagreba.

“Već sam nekoliko puta rekao, a ponovit ću opet: ukoliko se utvrdi da je Tomislav Tomašević najbolje rješenje, nemam problema s tim da ga SDP podrži za gradonačelnika Zagreba“, izjavio je Grbin.

Ivana Vranješ