Graonačelnik podijelio ruže i uputio čestitku u povodu Dana žena

Graonačelnik podijelio ruže i uputio čestitku u povodu Dana žena

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, zajedno s članicama Foruma žena – Marija Jurić Zagorka Stranke rada i solidarnosti, danas je dijelio ruže sugrađankama na Trgu bana Jelačića. Podjela ruža započela je u podne, a već prije toga na Trgu se okupila skupina građana koji su s nestrpljenjem čekali dolazak gradonačelnika kako bi preuzeli željene cvjetove za sebe i svoje supružnice.

Nakon toga gradonačelnik Bandić je uputio i svoju čestitku u povodu Dana žena koju ovjdje prenosimo u cjelosti:

Drage dame, drage Zagrepčanke,

od srca vam čestitam Međunarodni dan žena koji nas uvijek iznova podsjeća na povijest ženskog pokreta i dugu borbu za žensku emancipaciju i ravnopravnost kao na temeljno ljudsko pravo.

Tim dugim putem treba koračati i danas jer sve dok žene u svako svoje postignuće moraju ulagati više negoli muškarci i pri tome se susreću s puno više prepreka od svojih kolega, naš posao nije završen.

Zajednica koja se zalaže da u svim njezinim segmentima žene zauzimaju važnu ulogu skladnija je, organiziranija, tolerantnija i sretnija.

Zato danas svim našim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i suradnicama iskažimo zahvalnost i duboko poštovanje!

Budimo ustrajni u borbi za istinsku ravnopravnost kakvu svjedočimo u Gradskoj upravi Grada Zagreba s velikim brojem žena na istaknutim upravljačkim dužnostima! Budimo ustrajni u izgradnji pravednijeg, solidarnijeg i tolerantnijeg društva!

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić