Grafitima obilježili 365 dana do početka Europskih sveučilišnih igara

Grafitima obilježili 365 dana do početka Europskih sveučilišnih igara

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu

Središta Zagreba i Rijeke u ponedjeljak su građane dočekali preplavljeni grafitima natpisa „365 Pripremite se!“ te su izazvali nagađanja i interes velikog broja prolaznika.

Grafitima je obilježen podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara koje će ugostiti upravo Rijeka i Zagreb.

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu.

Sportski i društveni događaj svojim će značajem i brojnošću natjecatelja predstavljati jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, a svojom će brojnošću natjecatelja premašiti i već legendarnu Univerzijadu 1987. godine održanu u Zagrebu.

Pripreme za Europske sveučilišne igre su u tijeku, dok se u Rijeci gradi novi studentski dom, zagrebački će studenti imati potpuno obnovljene smještajne kapacitete studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

O veličini projekta govori i podatak kako će za potrebe organizacije biti uključeno preko tisuću volontera iz svih krajeva Europe. Organizatori već danas pozivaju zainteresirane da se uključe u organizaciju najuspješnijih Europskih sveučilišnih igara u povijesti, a prijave je moguće uputiti putem Internet stranice Igara. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni