Grafitima obilježili 365 dana do početka Europskih sveučilišnih igara

Grafitima obilježili 365 dana do početka Europskih sveučilišnih igara

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu

Središta Zagreba i Rijeke u ponedjeljak su građane dočekali preplavljeni grafitima natpisa „365 Pripremite se!“ te su izazvali nagađanja i interes velikog broja prolaznika.

Grafitima je obilježen podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara koje će ugostiti upravo Rijeka i Zagreb.

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu.

Sportski i društveni događaj svojim će značajem i brojnošću natjecatelja predstavljati jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj, a svojom će brojnošću natjecatelja premašiti i već legendarnu Univerzijadu 1987. godine održanu u Zagrebu.

Pripreme za Europske sveučilišne igre su u tijeku, dok se u Rijeci gradi novi studentski dom, zagrebački će studenti imati potpuno obnovljene smještajne kapacitete studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

O veličini projekta govori i podatak kako će za potrebe organizacije biti uključeno preko tisuću volontera iz svih krajeva Europe. Organizatori već danas pozivaju zainteresirane da se uključe u organizaciju najuspješnijih Europskih sveučilišnih igara u povijesti, a prijave je moguće uputiti putem Internet stranice Igara. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t