Grafit s Ribarove biste bit će uklonjen “u najkraćem mogućem roku”

Grafit s Ribarove biste bit će uklonjen “u najkraćem mogućem roku”

Bista narodnom heroju Ivi Loli Ribaru postavljena tek prije tjedan dana osvanula je jutros vandalizirana – netko je n a njoj plavim sprejem iscrtao ustaški simbol. Kako doznajemo iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, stambene i komunalne poslove i promet komunalno redarstvo je danas provelo nadzor na raskrižju Ulice Željka Maričića i Prilaza Baruna Filipovića, tijekom kojeg je utvrđeno da je spomenik Ivi Loli Ribaru, koji se nalazi na navedenoj lokaciji, prekriven grafitima.

Pročelnik Ureda Dinko Bilić napominje da je komunalno redarstvo odmah izdalo nalog za uklanjanje grafita s predmetnog spomenika te će to biti napravljeno »u najkraćem mogućem roku«.

Nakon sjednice Odbora za zdravstvo Gradske skupštine koja se održala u utorak na uništavanje spomenika Ivi Loli Ribaru osvrnuo se i SDP-ov gradski zastupnik Rajko Ostojić.

»Kada na čelu države imate premijera Plenkovića i predsjednicu Grabar Kitarović koji se nisu jasno očitovali o ustaškom pozdravu, onda se dešava to što se dešava«, ustvrdio je Ostojić. Smatra kako je za trenutnu situaciju odgovorna aktualna politika jer je time dozvolila ovakvo ponašanje. »Upravo je predsjednica Grbar Kitarović izjavila da je riječ o starohrvatskom pozdravu, za razliku od Hasanbegovića, koji je to negirao te riječi«, rekao je Ostojić koji očekuje da se politika jasno očituje o tom pitanju.

»Dosta je trovanja ljudi i mladeži. Tu priču treba završiti i jasno dati do znanja da je riječ o ustaškom pozdravu«, zaključio je Rajko Ostojić. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni