“Gradu ispod Sljemena” – novi singl zagrebačkog kantautora Zvonimira Varge

“Gradu ispod Sljemena” – novi singl zagrebačkog kantautora Zvonimira Varge

(Foto: Katarina Matas)

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga koji je aktivan na sceni već 10-ak godina upravo je objavio novi singl Gradu ispod Sljemena. To je e ujedno njegov drugi singl koji je objavio ove godine.

Varga potpisuje glazbu i tekst pjesme, dok je za aranžman i produkciju zadužen kreativni Jere Šešelja.

Varga se u pjesmi s nostalgijom prisjeća svojih mladenačkih dana i druženja s dragim prijateljima, koje je i ugostio u spotu, a uz koje je proživio najljepše dane adolescencije. Varga je energičnim vokalom i poetskom jednostavnošću izrazio svoju vječnu ljubav prema Zagrebu i opjevao himnu bezbrižnijim danima lutanja i ‘nedodirljivosti’. Kantautor je u zrelim godinama svjestan da će ti trenuci u njegovom svijetu trajati zauvijek i baš zato ih je odlučio zabilježiti kroz glazbu. Topli zvuk violine koju je majstorski odsvirao Dean Melki izvrsno se uklopio uz stihove o gradu čije sunčane obojene ulice čuvaju bezbroj priča i uspomena.

Ritam grada Zagreba dinamičnim kadrovima prikazao je mladi snimatelj Pavle Kocanjer te je uspješno istaknuo neke od njegovih najljepših lokacija posebno se fokusirajući na Gornji grad. Marina Uzelac također je sudjelovala u snimanju spota, dok je za prateće vokale, gitare, bas gitaru i bubnjeve bio zadužen Jere Šešelja s kojim Varga trenutno radi na novim pjesmama.

Spot se može pogledati na: www.youtube.com/watch?v=W8dk7LSLonU (zg-m)