Gradsko izaslanstvo položilo vijenac na grobu Franje Tuđmana

Gradsko izaslanstvo položilo vijenac na grobu Franje Tuđmana

U povodu 99. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević, danas je položilo vijenac i zapalilo svijeću na Gradskom groblju Mirogoj.

»Kao vrhovni zapovjednik s herojima Domovinskog rata – hrvatskim braniteljima, a sve u cilju izgradnje demokracije, vodio je Hrvatsku prema oslobođenju i otvorio naš put u Europu. Temelj njegove politike bilo je ujedinjenje svih Hrvata, neovisno o ideološkoj usmjerenosti, s jedinim ciljem, a to je samostalna država Hrvatska«, kazala je Pavičić Vukičević.

Naglasila je da je Tuđman bio najzaslužniji što je Hrvatska stekla svoju neovisnost, obranila se od velikosrpske agresije i ostvarila ugled i poštovanje cijeloga svijeta.

»Na tom tragu zahvalni smo našem pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je ostvario svoju i našu zajedničku viziju i omogućio podizanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku u središtu grada Zagreba«, zaključila je. (ZG-mag / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni