Gradsko izaslanstvo odalo počast hrvatskim braniteljima

Gradsko izaslanstvo odalo počast hrvatskim braniteljima

Na današnji dan, 30. svibnja obilježava se Dan branitelja grada Zagreba. Tom prigodom je gradsko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem odalo počast braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, ali i svima koji su iz Zagreba otišli na ratišta diljem Hrvatske. Izaslanstvo Grada je položilo vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji branitelja, na grobu prvog ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška, na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici svih neidentificiranih žrtava Domovinskog rata Kenotaf na Krematoriju.

Gradonačelnik Bandić je poručio kako danas imamo Hrvatsku zahvaljujući braniteljima i prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske u otporu protiv velikosrpske agresije Slobodana Miloševića.

Kazao je da je Zagreb u Domovinskom ratu bio glavni logistički centar i dao mnoge ljude u brigade Hrvatske vojske te nosi titulu herojskog grada.

Nakon polaganja vijenaca, zagrebačko izaslanstvo je prisustvovalo podnevnoj svetoj misi u crkvi sv. Marka, a zatim je u palači Dverce gradonačelnik primio zapovjednike zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnike zagrebačkih braniteljskih udruga.  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni