Gradski zastupnik Renato Petek dobio prijeteću poruku

Gradski zastupnik Renato Petek dobio prijeteću poruku

“Sretno, pazi preko ceste”

(Foto: Facebook / Renato Petek)

SDP-ov gradski zastupnik Renato Petek danas je na konferenciji za medije ispred Starogradske vijećnice predstavio svoja rješenja za prikupljanje i odvoz otpada te za provedbu mjera za unapređenje inkluzivnog obrazovanja djece s teškoćama.

Svoje je prijedloge u tri točke uvrstio u dnevni red nadolazeće sjednice Gradske skupštine nakon čega je, kako kaže, dobio SMS poruku od poznate mu osobe, a koju je prijavio policiji. U poruci stoji: »Sretno, pazi preko ceste«.

»Nisam ni sanjao da će se poslije promjene vlasti itko koristiti takvim metodama. Ranije sam, u prošlom sazivu, dobivao anonimne poruke vezano uz svoje političko djelovanje, no ova je došla od osobe koju poznajem. Stoga je poruka ili stvarno glupa ili vrsta prijetnje. No to neka odluči policija«, kaže Petek.

Gradski zastupnik je odgovarao i na pitanja o spalionici medicinskog otpada na Rebru, ali i novom sporazumu o suradnji Možemo i SDP-a.

O Koaliciji SDP-a i Možemo! i spalionici na Rebru

Komentirajući izgradnju spalionice unutar KBC-a Rebro, zastupnik Petek kaže da građani imaju pravo sve informacije jer su one donedavno dobivane na kapaljku, rasprava o projektu je provedena skoro bez komunikacije s javnošću i, ako žele, nezadovoljni građani mogu prosvjedovati.

»Zabrinjava me što gradonačelnik Tomašević o ovoj temu šuti, a još je 10. svibnja 2022. godine dao suglasnost za spalionicu infektivnog otpada«, kaže Petek i dodaje, da je za Tomaševića i Grad spalionica u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom.

»Tomašević nije direktno nadležan, to nije gradski projekt, no ima mogućnost izmjenom prostorno planske dokumentacije odraditi lokacije gdje se takve spalionice mogu realizirati, a gdje ne i time poručiti Berošu i javnosti slaže li se s lokacijom na Rebru ili ne«, rekao je Petek.

Komentirajući novi koalicijski sporazum koji se priprema između SDP-a i Možemo! ustvrdio je kako »u kostima osjeća« da nee biti nikakvih promjena u odnosima Možemo! i SDP-a. Ipak, dodaje kako nije upoznat sa sadržajem sporazuma, odnosno da će ga rado komentirati kada danas bude upoznat s finalnom verzijom. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni