Gradski zastupnik novinarima pokazao sifon “vrijedan 44.000 kuna”

Gradski zastupnik novinarima pokazao sifon “vrijedan 44.000 kuna”

Uoči današnje sjednice Gradske skupštine čelnik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek novinarima je pokazao obični sifon za koji kaže da je vrijedan 44.000 kuna.

Naime, upravo po toj cijeni je više takvih istih sifona, čija je realna cijena oko 100 kuna, ugrađeno na sljemenskoj žičari.

»Nešto što košta 100 kuna, što je trebalo biti naplaćeno maksimalno 200 kuna, na kraju je naplaćeno 44.000 kuna«, istaknuo je Petek na konferenciji za novinare na Velesajmu prije početka sjednice Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu i zagrebački proračun za 2021. godinu.

Petek je pokazao novinarima i snimateljima sifon koji je »kao vrijedni eksponat« stavio na crveni jastučić.

»Ovako vrijedni eksponat sifončića koji su građani platili 44.000 kuna zavrjeđuje biti ovdje. Ima poseban jastučić i mjesto gdje će biti čuvan brižno tijekom ove sjednice i svi koji dignu ruku za proračun, dignuli su ruku da se subvencionira ZET, što nije problem, ali od strane ZET-a je podmiren trošak ovakvog sifona na žičari«, rekao je.

Gradski zastupnik je uvjeren da je »kvaka« u tome što »unutra postoji jedan ventil«, pa je uvjeren da je sifon uprvo zbog toga toliko skup i da ne vidi drugi razlog za njegovu tako visoku cijenu. (ZG-m)