Gradski zastupnici složni: Bandićev potez je očekivan

Gradski zastupnici složni: Bandićev potez je očekivan

„Način na koji je gospođa Švaljek dobila papir ispred sebe na stol, odnosno kuvertu iz Remetinca, a gospođa Kusin novu ovlast je apsolutno nedopustiv“, izjavio je Stojak

Nakon što je zagrebački gradonačelnik, jučer tijekom sjednice Gradske skupštine, oduzeo ovlasti zamjenici Sandri Švaljek te ih predao svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin, mnogi su zastupnici izjavili kako se ovakav scenarij mogao pretpostavljati.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je da je oduzimanje ovlasti od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Banidća “očekivani rasplet”. Situaciju je komentirao i Davor Bernardić, potpredsjednik Skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a, naglasivši kako očekuje da se ova zagrebačka kriza što prije raspetlja, kako bi se Zagreb okrenuo budućnosti.

„Zagreb se treba okrenuti budućnosti i stvarati perspektivu za sve građane koji u njemu žive i ne baviti se ovakvim vatrogasnim mjerama, a Zagrepčani ne smiju biti taoci ove zagrebačke krize i zato očekujem da se to što prije raspetlja“, izjavio je Bernardić, a prenosi dnevnik.hr.

Istaknuo je da su ključevi raspetljavanja ove zagrebačke krize u rukama gradonačelnika. “Mi ćemo se nastaviti boriti u interesu građana grada Zagreba za sve dobre odluke, za pošteno, transparentno upravljanje, da se svaka kuna troši na pošten i transparentan način i da, što je najvažnije, Zagreb bude grad koji stvara priliku ljudima koji ovdje žive”, naglasio je Bernardić.

Andrija Mikulić (HDZ) apelirao je na sve koji vode politiku Grada Zagreba da se vode samo ineteresima grada i njegovih građana. Upitan znači li ova situacija krizu vlasti u Zagrebu, Mikulić je kazao da će HDZ uvijek podržavati ono što je dobro i u interesu Zagrepčana. “Sve ono što nije, tražit ćemo da se promijeni i da budu bolji prijedlozi kako bi ih mogli podržati u ime Grada Zagreba“.

HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak izjavio je kako se tjednima najavljivala takva odluka gradonačelnika, koji na to ima pravo i u tom smislu je sve u skladu sa zakonom, Poslovnikom i Statutom. “No, način na koji je to danas napravljeno, ovdje kod nas u Skupštini, mislim da nam je svima u Gradu Zagrebu na sramotu. Način na koji je gospođa Švaljek dobila papir ispred sebe na stol, odnosno kuvertu iz Remetinca, a gospođa Kusin novu ovlast je apsolutno nedopustiv”.

Ne misli da će doći do prijevremenih izbora u Zagrebu, jer će Bandić s njom imati puno bolji odnos nego što je imao sa Švaljek te će “zapravo nastaviti upravljati Zagrebom bez izbora”, zaključio je Stojak. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni