Gradski zastupnici pohvalili poslovanje Holdinga

Gradski zastupnici pohvalili poslovanje Holdinga

Pozitivnim rezultatima posebno se ističu Čistoća i ZGOS dok listu gubitaša očekivano predvode ZET i Zagrebački velesajam

Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su Izvješće Uprave o poslovanju trgovačkog društva Zagrebački holding za prvih šest mjeseci 2015. godine kada su ukupni prihodi, u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, veći za 73,9 milijuna kuna, u strukturi kojih su poslovni prihodi veći za 56,9 milijuna kuna, a financijski prihodi veći za 17 milijuna kuna.

„U prvih šest mjeseci nastavili smo plan restrukturiranja prema kojem smo smanjili broj zaposlenih te kreditnu zaduženost. Zabilježili smo 65 milijuna kuna investicija na temelju vlastitih sredstava putem kredita te iz Fonda za energetsku učinkovitost“, objasnila je Daniela Franić, članica Uprave, tijekom današnje sjednice.

Pozitivno poslovanje pohvalili su i članovi Gradske skupštine, među kojima je nestranački zastupnik Vladimir Ferdelji.

„Rezultat nije postignut nabijanjem cijena nego smanjenjem troškova, što je pohvalno. Broj zaposlenih je manji za 1500 ljudi, dok se kvaliteta usluge nije smanjila, zbog čega se ipak postavlja pitanje koliko je još takvih čiji se odlazak ne bi osjetio“, komentirao je Ferdelji.

Ipak, Grgo Jelinić (HSU) upozorio je kako je najveći kupac usluga Zagrebačkog holdinga Grad Zagreb pa se „radi o smišljenom konceptu poslovanja“.

Zastupnici su složni oko činjenice kako se u Holding puno ulagalo pa je nadaju u zadovoljavajuće izvješće i na kraju godine. Navedeno je kako su ulaganja od 65 milijuna pohvalna, iako je bilo planirano 231 milijun kuna investicija u prvih pola godine.

Deset podružnica ZGH zabilježilo je poslovanje u plusu, pet u minusu, a pozitivnim rezultatima posebno se ističu Čistoća i ZGOS, dok listu gubitaša očekivano predvode ZET i Zagrebački velesajam.

 

I.Conjar