Gradski vrtovi u četvrti Podsused-Vrapče dobili 18 novih korisnika

Gradski vrtovi u četvrti Podsused-Vrapče dobili 18 novih korisnika

»Uz današnjih podijeljenih 18 ugovora, uskoro će biti objavljen natječaj i za preostalih 20«, najavio je pročelnik Tuk

U Gradskome vrtu u ulici Susedsko polje nastavljen je projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba, gdje je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, u srijedu poslijepodne uručio 18 novih ugovora za korištenje vrtnih parcela sugrađanima iz Gradske četvrti Podsused-Vrapče.

»Ovo je 13. lokacija na kojoj je Grad organizirao vrtne parcele za naše sugrađane. Uz današnjih podijeljenih 18 ugovora, uskoro će biti objavljen natječaj i za preostalih 20. Grad Zagreb od 2013. provodi projekt Gradski vrtovi i u to vrijeme smo u korištenje stavili oko 23 hektara zemlje za više od 2.100 korisnika, istaknuo je pročelnik Tuk dodavši da Grad i dalje traži nove neobrađene parcele za buduće vrtlare«, izjavio je Tuk.

Istaknuo je da je projekt koristan za građane, jer oni kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme, druže se, rekreiraju i sade ono što sami žele. Dodao je da je u planu otvaranje novih vrtova te da Grad intenzivno traga za lokacijama.

Uz ugovore, nadležni Ured je korisnicima osigurao stručnu literaturu i potporu za ciljanu sadnju hrane i jestivih začinskih biljaka. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni