Gradski vrtovi: Građanima dodijeljene nove parcele u Klari

Gradski vrtovi: Građanima dodijeljene nove parcele u Klari

Do sad, građanima je na korištenje dodijeljeno ukupno 247 parcela (uključujući današnje) u tri gradska vrta, a prema najavi, gradonačelnik Bandić će preksutra, u sopotskom vrtu, u posjed uvesti novih 86 građana.

Projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba nastavlja se i dalje, pa tako, nakon što su u svibnju već dodijeljene 63 parcele u prvom gradskom vrtu, onom u novozagrebačkom naselju Klara, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, jučer su predali građanima novih 39 ugovora, koji im na istoj lokaciji – u vrtu u Čavoglavskoj ulici – omogućuju korištenje obradivog zemljišta za uzgoj hrane, začinskog bilja i cvijeća za osobne potrebe.

Podsjetimo, parcele površine 50 m2 dodjeljuju se na temelju javnih poziva, u vrtovima na ukupno tri lokacije, uključujući vrt u Klari te vrtove u Sopotu (Nikole Andrića) i Sesvetama (Senjska ulica). Kako se moglo čuti, u pripremi je i vrt na Borovju (III Gardijske brigade – Tigrovi). Površine su uređene i opremljene popratnim sadržajima kao što su sanduci za spremanje alata, komposteri, kante za otpad i spremnici za vodu. Također, svaka lokacija osim dijela na kojem su vrtne gredice predviđene za proizvodnju hrane, organiziran je i zajednički dio predviđen za edukaciju i radionice, za druženje i odmor.

Do sad, građanima je na korištenje dodijeljeno ukupno 247 parcela (uključujući današnje) u tri gradska vrta, a prema najavi, gradonačelnik Bandić će preksutra, u sopotskom vrtu, u posjed uvesti novih 86 građana. (zagreb.hr / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni