Gradski proračun uvećan za 145 milijuna kuna

Gradski proračun uvećan za 145 milijuna kuna

(Naslovna fotografija: Pročelnik Gradskog ureda za finacije Slavko Kojić)

Zvane Brumnić: »Zanimljivo je da su HDZ-ovi zastupnici nestali iz dvorane sad kad trebamo raspravljati o ovako bitnoj stvari«

Većinom glasova gradskih zastupnika u četvrtak je usvojen rebalans Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu koji je time uvećan za 145 milijuna kuna te sada premašuje 8,8 milijardi kuna. Rasprava oko rebalansa trajala je relativno kratko.

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, naglasio je da je povećanje prihoda od poreza na dohodak iznosi oko 133 milijuna kuna. Tom se iznosu dodaju još neki prihodi s još nekih osonova tako da je ukupno povećanje proračuna za 145 milijuna kuna, a to je u odnosu na ukupan proračun 1,6 posto.

Gradski zastupnik Zvane Brumnić (SDP) konstatirao je da rebalans dolazi kao nastavak troška koji je nastao u predizbornom razdoblju unatrag nekih mjesec dana. »Zanimljivo je da su HDZ-ovi zastupnici nestali iz dvorane sad kad trebamo raspravljati o ovako bitnoj stvari. Zbilja me zanima što se hoće a što neće napraviti u Zagrebu«, rekao je.

»Da se kvalitetno planiralo, da se dosta mislilo riješiti bitna pitanja, ne bi se na brzaka odlučivalo na izvanrednoj sjednici 31. kolovoza ove godine. Zbog besplatnih udžbenika i brzinskih rješenja vezanih uz majke (roditelje) odgojiteljice, nećemo podržati ovaj rebalans. Što je s područjem kulture, tamo su se smanjila kapitalna ulaganja za osam milijuna kuna. Tehnički muzej je ostao bez pozamašne svote novca. Što je s novom Gradskom knjižnicom? Što je s Gradskim kazalištem Gavella?, Što je s dječjim vrtićima na Malešnici i na Vrbanima (Vrbani 2)? To su pitanja i prijedlozi koji se prenose iz godine u godinu. Previše je toga. Zatim, tu su i sportski objekti. Zašto se više ne spominje bazen u Stenjevcu? Pa to je stihijsko upravljanje! Pokrene se ili čak se ne pokrene projektna dokumentacija, a o gradnji se i ne govori. Naprosto mnogo jako bitnih stvari se ne planira dobro«, zaključio je Tomislav Stojak (HNS).

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni