Gradski HDZ: Zagreb je na putu prema bankrotu

Gradski HDZ: Zagreb je na putu prema bankrotu

HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović u utorak je upozorio da Grad Zagreb ima ozbiljne probleme s likvidnošću i bankrotirat će ako ne dođe do radikalnoga zaokreta u upravljanju gradskim financijama i gradskom imovinom, piše Jutarnji list.

Filipović je na konferenciji za novinare Klub gradskih zastupnika HDZ-a u povodu predstojeće sjednice Gradske skupštine istaknuo da akumulirani manjak u gradskom proračunu iznosi više od 1,3 milijarde kuna, a rashodovnu stranu proračuna posebno opterećuju rashodi za zaposlene koji su u 2019. bili veći od tri milijarde kuna.

U iznošenju smjernica za uravnoteženje gradskog proračuna rekao je da Grad Zagreb ima isti broj zastupnika kao New York te bi proporcionalno veličini u usporedbi s New Yorkom trebao imati samo 17 zastupnika (umjesto 51).

Predložio je uvođenje sustava nagrađivanja u gradska poduzeća koja moraju povećati efikasnost te preispitivanje materijalnih rashoda u Gradu koji su lani iznosili 3,3 milijarde kuna, a uključuju rashode za materijal, energiju i usluge, investicijska ulaganja i službena putovanja… (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni