Gradska uprava započinje borbu s grafiterima

Gradska uprava započinje borbu s grafiterima

Na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je u ponedjeljak u Gradskoj upravi sazvala zamjenica gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek razmotren je i pozitivno ocijenjen radni plan koji će služiti kao podloga za izradu Akcijskog plan za sprečavanje vandalskog grafitiranja u Zagrebu. Plan je izradila Radna skupina koju je prošle godine imenovao gradonačelnik Milan Bandić sa zadaćom priprema učinkovitih mjera protiv grafitiranja. Radni materijal je prethodno razmotrio i Savjet za urbanu sigurnost Grada Zagreba koji je na predloženi tekst također dao pozitivno mišljenje.

Ocijenjeno je da je predloženi radni materijal sveobuhvatan, kvalitetan i ambiciozan pa ga je Vijeće proslijedilo nadležnom upravnom tijelu – Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Taj ured će pripremiti spomenuti Akcijski plan za sprečavanje vandalskog grafitiranja, koji će biti upućen Gradskoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Akcijski plan će sadržavati sve mjere, aktivnosti, rokove, nositelje i suradnike u provedbi, izvore financiranja te pokazatelje uspješnosti provedbe. Odredit će se i koordinator te stručni tim koji će kontinuirano raditi na realizaciji dogovorenoga. (zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t