Gradska uprava povećala broj ureda, Gandhi dobiva spomenik na Bundeku

Gradska uprava povećala broj ureda, Gandhi dobiva spomenik na Bundeku

Poprsje od lijevane bronce s Gandhijevim likom će darovati Veleposlanstvo Republike Indije

Postojeći Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada preimenovat će se u Gradski ured za upravljanje imovinom Grada, a njegove dosadašnje djelatnosti razdijeliti na dva nova ureda – Ured za zastupanje i Gradski ured za imovinsko-pravne poslove. Odluka je to koju je u četvrtak usvojila Gradska skupština.

Riječ je o točki koja je izazvala ponajviše reakcija oporbe, no gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako neće biti novog zapošljavanja, odnosno širenje administracije, već je cilj reorganizacije povećanje učinkovitosti i transparentnosti rada Gradske uprave, kao i bolja logistička potpora poduzetnicima.

Skupština je donijela i Urbanistički plan uređenja Groblje Jakuševec koji j ove godine izradio Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba u suradnji s nositeljem izrade Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Na prijedlog gradonačelnika na šetnici uz jezero Bundek podići će se spomenik indijskom političaru i državnom vođi i mirotvorcu Mahatmi Gandhiju. Poprsje od lijevane bronce s likom Mahatme Gandhija, rad akademskog kipara Ram Vanai Sutra i kameni postament s urezanim citatom Mahatme Gandhija će darovati Veleposlanstvo Republike Indije u Republici Hrvatskoj, koje će financirati i postavljanje spomenika, dok će se okoliš urediti o trošku Zagreba.

Na sjednici je većinom glasova (ponovno) odbijen prijedlog zaključka Kluba lijevog bloka o osudi neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema novinarki N1 televizije Mateji Dominiković zbog upućene joj seksističke izjave kako ga »rajca«.

Od istog kluba nije prihvaćena ni inicijativa o donošenju nove Odluke o odvodnji otpadnih voda kojom bi se propisalo da se otpadne vode iz sabirnih i septičkih jama ispuštaju isključivo u Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba uz nadzor javnog isporučitelja vodnih usluga.

Iz Kluba upozoravaju da trenutni koncesionari otpadne vode iz septičkih i sabirnih jama koje prikupljaju u gradskim naseljima bez kanalizacije ispuštaju na nekoliko lokacija u gradu po posebnoj dozvoli koju izdaje trgovačko društvo Vodoopskrba i odvodnja.

Prema njihovim saznanjima, sadržaj se ispušta u tzv. privremena okna koja se nalaze u naselju Botinec, Stenjevec te u blizini tvrtke e-Kolektor na Slavonskoj aveniji, a pokazalo se problematičnim na lokaciji u Botincu, gdje je povećana količina otpadnih voda prouzročila nesnosan smrad u naselju sa 6000 stanovnika.

Sjednica je završila u 20.30 sati, a sljedeća će biti održana 23. listopada. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni