Gradska uprava pokrenula istragu nad komunalnim redarom-grafiterom

Gradska uprava pokrenula istragu nad komunalnim redarom-grafiterom

Nakon što je gradska zastupnica Silva Žele (SDP) na 36. sjednici Gradske skupštine, održanoj 18. veljače izašla s fotografijom na kojoj se vidi radnik »u službenoj odori Zagrebačkog holdinga« kako sprejem crta po zidu nedaleko od zgrade Gradske uprave, potegnulo se pitanje radi li to on za sebe »u fušu« za radnoga vremena ili po nečijem nalogu. Uspostavilo se da je riječ o komunalnom redaru, a u Gradskoj upravi tvrde da je redar radio na svoju ruku.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je tada gradsku zastupnicu da fotografiju proslijedi policiji kako bi se ustanovilo događa li se da netko tko prima plaću od 5000 – 5000 kuna ima dovoljno slobodnog vremena da honorarno radi za »aviokarte.hr«.

Prozvani redar koji je uz sporni grafit snimljen 14. ožujka tvrdi da on nije ispisivao reklamni grafit »aviokarte.hr«, već ga je precrtavao, no Silva Žele kaže da on ni to ne bi smio raditi.

U obrazloženju koje je dobila od Gradske uprave navodi se da je u tijeku utvrđivanje činjenica i nepravilnosti.

Iz odgovora Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove koji je osobno verificirao gradonačelnik Milan Bandić potvrđeno je da Grad Zagreb »nije ugovorio reklamiranje web stranice aviokarte.hr na pročelju zgrada, a pisanje grafita na vanjskim dijelovima zgrada zabranjeno je prema članku 4. stavku 4. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Zagreba 3/14, 16/14, 22/14 i 25/15)«.

»U odnosu na komunalnog redara za kojeg je istaknuto da je obavljao poslove koji ne ulaze u njegov djelokrug poslova utvrđuju se činjenice i okolnosti kako bi se ispitale moguće nepravilnosti u njegovom radu«, navodi se dalje u odgovoru.

Više detalja o ovom slučaju očekujemo nakon što Gradska uprava utvrdi okolnosti događaja. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni