Gradska skupština izrazila potporu stradalima u poplavi

Gradska skupština izrazila potporu stradalima u poplavi

Kosor je izrazio sućut obiteljima dvaju osoba poginulih u poplavama na području Republike Hrvatske

Na samom početku današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, njezin predsjednik Darinko Kosor izrazio je solidarnost sa svim Hrvatima stradalima u poplavama, a ali i u Bosni i Hercegovini te u cijeloj regiji, a u tome su mu se pridružili i gradski zastupnici. Kosor je izrazio sućut obiteljima dvaju osoba poginulih u poplavama na području Republike Hrvatske.

Sama sjednica počela je pola sata kasnije nego što je bilo predviđeno jer je u dnevni red na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića naknadno uvrštena odluka da se po hitnom postupku raspravlja o pomoći i potpori stanovništvu poplavljenih područja. Gradonačelnik Bandić ispričao se zbog kašnjenja napomenuvši da se radilo na pripremi odluke, naglasivši da je izuzetno važno da se ona usvoji po hitnoj proceduri.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP) predložio je i da se stotinjak slobodnih stanova u naselju Sopnica Jelkovec ustupi na korištenje obiteljima koje su ostale bez svojih domova.

„Svaki je prijedlog dobar, ali molim vas da sada ne mudrujemo, nego da usvojimo ovu točku kako je predložena. Stanove možemo dati na raspolaganje, samo tko će doći u Zagreb, što će ovdje jesti? tim ljudima treba omogućiti da se što prije vrate u svoje domove. Nije problem, ustupit ćemo i te stanove, ali nekima je potrebno prevaliti i 300 kilometara da bi stigli do Zagreba. A čime će oni doći?“, upitao je gradonačelnik.

Poručio da bi on, u slučaju da je predsjednik Vlade, već uputio građevinsku operativu u Slavoniju i tamo spavao sa svim ministrima. „Da je premijer tamo, dobio bi euroizbore. Vaćžno je biti u pravo vrijeme na pravome mjestu, ali to treba znati jer to imate ili nemate u sebi“, rekao je.

Na to se javio potpredsjednik skupštine Andrija Mikulić (HDZ) podržavši inicijativu za pomoć poplavljenima, pri čemu je naglasio da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tamo već dva dana pa će zato dobiti predstojeće euroizbore, a njegov istup dočekan je negodovanjem i dobacivanjem mnogih gradskih zastupnika.

Sjednica Gradske skupštine nakon toga je nastavljena aktualnim satom. (B. J.)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni