Gradska skupština danas odlučuje o ulaganjima u SRC Svetice

Gradska skupština danas odlučuje o ulaganjima u SRC Svetice

Zagrebačka Gradska danas će, između ostaloga, odlučivati o prijedlogu zaključka gradonačelnika Milana Bandića o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu – Sportsko rekreacijski centar (SRC) Svetice. Na dnevnom redu su ukupno 22 točke, među kojima su Prijedlog odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina kojom se uređuju uvjeti i postupak davanja u zakup i na korištenje javnih površina kojima upravlja Grad Zagreb za postavljanje kioska, orgniziranje manifestacija i sl.

Skupština će odlučivati i o Prijedlogu odluke o promjeni naziva Tehničkog muzeja te Prijedlogu odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje kupališne sezone u 2015., koja se odnosi na zagrebačka jezera Jarun i Bundek, Prijedlog odluke o dopunama Odluke o autotaksi prijevozu čime bi se taksistima omogućilo prenošenje koncesije na članove obitelji.

Na dnevnom redu su i Bandićevi prijedlozi odluka o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Zagreba i o proširenju djelatnosti Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju. Gradski zastupnici razmatrat će i zaključak o doznačavanju sredstava za pokrivanje gubitka Klinike za psihijatriju Vrapče itd.

Na samom početku sjednice, pri izglasavanju dnevnog reda javio se gradski zastupnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Tepeš koji je ustvrdio kako je prijedlog o “Davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopuni Statuta Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog” trebao proći redovnu proceduru, odnosno da se o njemu izjasni Odbor za kulturu prije nego što bude upućen Skupštini na usvajanje, a s tim se složio i Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda uslijedio je sat za pitanja gradskih zastupnika. Za pitanja se prijavilo 16 gradskih zastupnika. (B. J)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni