Gradska skupština će odlučivati o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Gradska skupština će odlučivati o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Drago mi je da je Zagreb zabilježio 25 % više turista, ali se nadam da će taj rast pratiti i kulturna i ugostiteljska ponuda. Da bi Grad Zagreb postao nezaobilazna turistička europska metropola, mora postojati sinergija kulturne i ugostiteljske koju prati gradska administracija i komunalna infrastruktura

Forum zagrebačkih ugostitelja 2013. održan je jučer, a prisustvovao mu je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Nakon radnog dijela, održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak izrazio svoje zadovoljstvo suradnjom Udruženja s Gradskom skupštinom Grada Zagreba, ali i najavio veći angažman ugostitelja kod sudjelovanja u radu Odbora GSGZ.

„Drago mi je da je Zagreb zabilježio 25 % više turista, ali se nadam da će taj rast pratiti i kulturna i ugostiteljska ponuda. Da bi Grad Zagreb postao nezaobilazna turistička europska metropola, mora postojati sinergija kulturne i ugostiteljske koju prati gradska administracija i komunalna infrastruktura. Stoga mi je drago da mogu najaviti da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, na dnevnom redu biti i  Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji idu tome u prilog. Nadam se da ćemo taj prijedlog prihvatiti, te da će već 29. studenog 2013. stupiti na snagu“ , rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Naime, kako stoji u obrazloženju Prijedloga odluke, Grad Zagreb se u proteklih nekoliko godina profilirao u prepoznatljivu turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske atraktivnu posjetiteljima tijekom cijele godine. Turistički obilasci ne obuhvaćaju samo najuže gradsko središte, već se posjetitelji, turisti i sugrađani, zbog kulturnih, povijesnih, sportskih i drugih sadržaja, najčešće zadržavaju u širem području od onoga koje je u Odluci navedeno kao tzv. “turistička zona”. Tijekom obilazaka i događanja na tom području ugostiteljske objekte posjećuje gotovo 80 % gostiju, te se zbog navedenog predlaže proširenje dosadašnje zone na šire područje unutar Grada Zagreba kao cjelovite gradske turističke destinacije.

Istovremeno predlaže se omogućavanje rada ugostiteljskim objektima iz skupina “Restorani” i “Barovi” do 2.00 sata na dane uoči blagdana na području cijelog Grada Zagreba. Sve navedeno pridonijelo bi boljem zadovoljavanju ugostiteljskih potreba turista, posjetitelja i građana Grada Zagreba odnosno bogatijoj turističkoj ponudi. Dok je odredbom članka 8. Odluke propisano da se zabranjuje usluživanje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima u vremenu od 6.00 do 8.00 sati.

Udruženje ugostitelja Zagreb iniciralo je ukidanje zabrane usluživanja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima u određenom razdoblju tijekom dana. U obrazloženju predloženog ističu da je ograničenje nepotrebno i neprihvatljivo s obzirom da ne postoji zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinama te se na taj način konzumiranje alkoholnih pića “prelijeva” na ulicu, benzinske postaje, uz kioske. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni