Gradska plinara kupila Elektrometal – Distribuciju plina

Gradska plinara kupila Elektrometal – Distribuciju plina

Gradska plinara Zagreb d.o.o. na licitaciji održanoj na Trgovačkom sudu u Bjelovaru kupila je tvrtku Elektrometal – Distribucija plina d.o.o. čime je, u skladu sa svojom strategijom razvoja, distribucijsko područje proširila na područje Bjelovara, javlja Zagrebački holding.

Dio razvojnog plana Gradske plinare Zagreb je širenje distribucijskog područja na susjedne županije te smo se, slijedom toga, odlučili na ovaj poslovni potez. Danas je završila javna dražba, a po potpisivanju ugovora možemo govoriti o kupovini – kazala je Tihana Colić, direktorica Gradske plinare Zagreb.

Prvi korak Gradske plinare Zagreb d.o.o. je potpisivanje ugovora i operativno preuzimanje  tvrtke Elektrometal – Distribucija plina d.o.o., a nakon završetka akvizicije, u skladu sa zakonodavnim okvirom, slijedi financijska konsolidacija i izrada petogodišnjeg plana investicija. Gradska plinara Zagreb d.o.o. najveći je operator distribucijskog sustava u Hrvatskoj s distribucijskom mrežom od 3810 kilometara i više od 280 tisuća potrošača. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni