Gradska oporba: Bandićevim odlaskom završila je i jedna politička era

Gradska oporba: Bandićevim odlaskom završila je i jedna politička era

Tomašević: »Žao mi je što se nećemo sučeliti na lokalnim izborima« / »Za društvo i demokraciju bilo bi bolje da je otišao na izborima«, ustvrdio je Renato Petek / Stojak: Bandić je 20 godina bio na čelu Zagreba i to je činjenica koju treba respektirati

Nakon što je objavljena vijest o smrti Milana Bandića, svoju su sućut izrazili neki istaknuti oporbeni gradski zastupnici koji su se često razilazili u mišljenju s dugogodišnjim gradonačelnikom Zagreba.

»Šokirala me ova vijest noćas. Zadnji put sam ga vidio u ponedjeljak, na sjednici Gradske skupštine«, prokomentirao je Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), dodavši da je s Bandićem razgovarao o građanima pogođenima potresom.

»Izražavam sućut obitelji Bandića. Općepoznato je da sam njegov dugogodišnji politički protivnik i žao mi je što se nećemo sučeliti na skorim lokalnim izborima. Izbjegao bih pitanja o liku i djelu Milana Bandića, jer smatram da je neprimjereno o tome govoriti. Naslijeđeni problemi su veliki i teški, ali danas ne bih govorio o tome«, rekao je.

HNS-ovac Tomislav Stojak uputio je iskrenu sućut obitelji, suradnicima i prijateljima gospodina Milana Bandića.

»Što god mislili o njegovom načinu vođenja politike, činjenica je da je više od 20 godina bio na čelu našega grada i tu činjenicu treba respektirati. Odlaskom Milana Bandića sve se mijenja, sva dosadašnja predviđanja u političkom smislu više ne vrijede«, ustvrdio je Stojak.

Dodao je kako Bandićevim odlaskom Zagreb zbilja više nikada neće biti isti, a politička scena u gradu Zagrebu će se radikalno promijeniti u razdoblju koje je pred nama.

»Smrću Milana Bandića sve dosadašnje ankete i predviđanja za predstojeće izbore u Zagrebu padaju u vodu i sve kreće ispočetka. Sada nas čeka jedno potpuno novo i neizvjesno razdoblje što se tiče političkih odnosa i u Zagrebu i u Hrvatskoj. Nadam se bolje i kvalitetnije«, zaključio je.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) je također uputila izraze sućuti obitelji, prijateljima i suradnicima Milana Bandića.

»Bandić je zasigurno ostavio trag i u Zagrebu i u Hrvatskoj. Bio je osebujan, a povijest će napraviti pravu analizu. Žao mi je da je na ovaj način napustio funkciju gradonačelnika«, poručila je.

Iskrena sućut obitelji, prijateljima i suradnicima Milana Bandića. Bandić je zasigurno ostavio trag i u Zagrebu i u…

Objavljuje Anka Mrak – TaritašNedjelja, 28. veljače 2021.

Nezavisni gradski zastupnik Renato Petek ustvrdio je kako je smrću Milana Bandića završila jedna politička era u Zagrebu i Hrvatskoj.

»Već sam isticao da će se tek poslije Bandićevog odlaska moći realno procijeniti što je sve dobro i loše učinio za Zagreb i što je od toga bilo u korist građana i Grada. Za društvo i demokraciju bilo bi bolje da je otišao na izborima, no zasigurno će biti upamćen po svojoj dugovječnosti na mjestu gradonačelnika Zagreba«, kaže Petek.

»Izražavam sućut obitelji, suradnicima i prijateljima Milana Bandića«, dodao je.

Smrću Milana Bandića završila je jedna politička era u Zagrebu i Hrvatskoj. Već sam isticao da će se tek poslije…

Objavljuje Renato PetekNedjelja, 28. veljače 2021.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni