Gradska četvrt Črnomerec: Na “ukrašavanje” tri bora potrošeno 90 000 kuna!

Gradska četvrt Črnomerec: Na “ukrašavanje” tri bora potrošeno 90 000 kuna!

(“Ukrašeni” bor u Kustošijanskoj, kod kbr. 285)

SDP-ovac Mlađenović apelira na Vijeće Gradske četvrti Črnomerec da prestane trošiti ogromne svote novca na ovakve »dekoracije« i usmjeri ga na konkretne stvari koje će omogućiti građanima bolji život

U sklopu akcije “Svaki tjedan ogranak jedan” Gradske organizacije SDP-a, njihovi članovi Mjesnog odbora Črnomerec u subotu su obišli Gornju Kustošiju, kod Kustošijanske 285, odnosno kod autobusne stanice Završje kako bi upozorili na nerealno visoke cijene nabavke i ukrašavanja božićnih drvca kroz Plan komunalnih aktivnosti.

Uz SDP-ove članove spomenutog MO-a okupili su se i građani kako bi izrazili nezadovoljstvo izdvojenim iznosom od 10 000 kuna u Planu komunalnih aktivnosti za 2018. godinu i to za ukrašavanje bora na navedenoj lokaciji samo jednom svijetlećom trakom. SDP-ovci tvrde kako je u istom planu izdvojeno 90 000 kuna za postavljanje i ukrašavanje bora na tri lokacije, Terminal Črnomerec, Trg dr. Franje Tuđmana i Lukšić kod kbr. 35.

Bor na adresi Lukšić 35 gdje je za bor od 7-8 metara i svijetleću traku kojom ga se “ukrasilo” utrošeno 30 000 kuna

»U ovom mandatu svjedočimo bestidnom i bahatom trošenju sredstava poreznih obveznika ovoga grada od strane Vijeća gradske četvrti. Trgovačka koalicija HDZ – Stranka rada i solidarnosti sa satelitima koji ih podržavaju, razbacuju se novcima poreznih obveznika. Svjedočili smo ovog proljeća nenormalno visokim novčanim sredstvima koja su se izdvajala za uređenja dječjih igrališta, parkova, školskih igrališta do ovog slučaja ukrašavanja božićnih drvaca u parkovima. U VGČ-u Črnomerec, u Planu komunalnih aktivnosti za 2018. godinu za taj posao, za nabavku i ukrašavanje 3 odnosno 4 bora, predviđeno je 100 tisuća kuna«, ističe predsjednik MO SDP-a Črnomerec Daniel Mlađenović.

Dodaje kako ne želi uspoređivati na što se mogao taj novac kvalitetnije utrošiti, no vjeruje da će se svi složiti kako je 100 tisuća kuna za nabavku i kićenje 3 odnosno 4 bora definitivno previše.

Napominje da se istovremeno komunalni problemi s kojima se bore stanovnici rubnih dijelova grada Zagreba godinama ne rješavaju.

Mlađenović apelira na Vijeće Gradske četvrti Črnomerec da prestane trošiti ogromne svote novca na ovakve »dekoracije« i usmjeri ga na konkretne stvari koje će omogućiti građanima bolji život. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni