Gradonačelniku dali prijedloge za rad skloništa za napuštene životinje

Gradonačelniku dali prijedloge za rad skloništa za napuštene životinje

(Foto: zagreb.hr)

U Uredu gradonačelnika Zagreba danas je održan sastanak na temu poboljšanja uvjeta u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Sastanku su, osim gradonačelnika Milana Bandića, prisustvovali i ravnatelj Ustanove ZOO-vrt Grada Zagreba Damir Skok, pod čijom je ingerencijom i azil u Dumovcu, predstavnici udruge Prijatelji životinja i osobe iz javnog života.

Gradonačelnik je upoznao okupljene kako je odmah, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o nepravilnostima u azilu, donio odluku da ured se ravnatelja Skoka preseli u Dumovec, radi pojačanog nadzora u svrhu zaštite životinja.

Dogovoren je zajednički posjet Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu te snimanje promo videa s ciljem popularizacije udomljavanja napuštenih životinja. Osim toga, planira se uvođenje video nadzora te uvođenje dana kada će biti pozvani mediji i građani kako bi upoznali sve zaposlenike i volontere skloništa s ciljem davanja prijedloga za unaprjeđenje rada skloništa ili prijave ukazanih nepravilnosti tijekom godine ili tijekom pregleda.

Sastanku je kao predstavnica Prijatelja životinja prisustvovala pravnica Ivana Lunka, koja je i koordinatorica Mreže za zaštitu životinja koju čini više od 50 udruga za zaštitu životinja iz Hrvatske.

Ona je gradonačelniku predala prijedloge koje su Prijatelji životinja sastavili u cilju što veće transparentnosti rada skloništa u Dumovcu te informirala o problemima u radu mnogih skloništa u Hrvatskoj.

Prijatelji životinja, među ostalim, traže reviziju procedure zapošljavanja u skloništu i pojačan nadzor nad njihovim radom te povećanje dostupnosti i prisutnost volontera u skloništu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni