Gradonačelnikova zahvala na dostojanstvenom dočeku Nove

Gradonačelnikova zahvala na dostojanstvenom dočeku Nove

Mnogobrojni Zagrepčani i ove godine ispratili su staru i dočekali novu 2017. na glavnom gradskom trgu uz Vannu, Jacques Hodeka, Psihomodo pop te Najbolje hrvatske tamburaše.

Uz tradicionalni vatromet i blagdanski doživljaj najbolje europske adventske destinacije, u društvu svojih sugrađana posljednje minute stare godine odbrojavao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, kao i prijašnjih godina sa suradnicima obišao beskućnike u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici, te dežurne gradske službe – Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu, koje na svu sreću nisu imale ozbiljnijih intervencija.

Doček je u glavnom gradu protekao mirno i dostojanstveno, a gradonačelnik je u nedjelju uputio zahvalu sugrađanima na ozračju koje su stvorili:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

noćas smo ispratili staru i dočekali Novu, 2017. godinu na različite načine i na raznim mjestima – na brojnim gradskim trgovima, u gradskoj Areni ili u svojim vlastitim aranžmanima.

Bilo je prekrasno zahvaljujući, prije svega vama i ozračju koje ste stvarali. Upravo zbog toga u naš grad dolazi sve više gostiju iz zemlje i inozemstva. Oni otkrivaju njegov šarm, ljepotu i ponudu koju zajedno dižemo iz godine u godinu. Doček kakvoga i zaslužuje grad koji je po drugi puta najbolja europska adventska destinacija.

Zahvaljujem vam na tome, na živosti koja je vladala gradom, na osjećaju radosti i sigurnosti kojom su zračili naši trgovi od Trga bana J. Jelačića, Europskog trga, Zrinjevca, Tomićeve… pa do Gornjeg grada i Novog Zagreba.

Zahvaljujem također i svim gradskim i komunalnim službama, djelatnicima policije i hitne službe, vatrogascima kao i svima koji su dežurali ove noći i na bilo koji način pomogli da nam novogodišnje druženje ostane dugo u sjećanju.

Koristim se prigodom da svima još jedanput čestitam Novu godinu i pozovem vas da druženje nastavimo na Sljemenu i uz brojne programe vezane uz našu Snježnu kraljicu.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni