Gradonačelnikova čestitka za Ramazanski bajram: Neka molitve i odricanja osnaže sve iskrene vjernike

Gradonačelnikova čestitka za Ramazanski bajram: Neka molitve i odricanja osnaže sve iskrene vjernike

U povodu Ramazanskog Bajrama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio danas je čestitku Muftiji Aziz ef. Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti:

Poštovani muftija Hasanoviću,

u prigodi Ramazanskog bajrama, kojim završava mjesec posta, molitve i odricanja, u ime Grada Zagreba i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj.

Muslimani su proteklih mjesec dana svojim postom i izdvajanjima iz vlastita imetka nastojali postići Božju milost i oprost. Postom vas Svevišnji Bog podučava iskrenosti, umjerenosti, postojanosti, strpljivosti i skrušenosti. I stoga neka molitve, žrtve i odricanja protekloga mjeseca osnaže sve iskrene vjernike u promicanju mira, ljubavi prema bližnjemu i poštivanja dostojanstva svake ljudske osobe.

A gladni i ugroženi, oni bez doma i bez osnovnih sredstava za život – ispit su naše savjesti. Ne može zajednica biti sigurna ako se u njoj gazi ljudsko dostojanstvo. Na ovom svijetu previše je ravnodušnosti i nasilja te su upravo ramazanski dani univerzalna poruka ljudima o čišćenju duha i duše, milosti i oprostu, brige o sebi i o drugome.

Poštovani građani islamskoga vjerozakona u Republici Hrvatskoj, dragi moji Zagrepčani, dobri Bog vas blagoslovio i nagradio vaš trud i odricanje tijekom ramazana izdašnim duhovnim plodovima i napretkom vas i vaših obitelji.

Bajram šerif mubarek olsun!

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni