Gradonačelnikova čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Gradonačelnikova čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

„Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući načela solidarnosti i pravednosti“, poručio je Bandić

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja i Grobnice prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata – Kenotaf na Krematoriju.

Gradonačelnik je građanima uputio i prigodnu čestitku koju prenosimo u cijelosti:

„Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!
Dragi hrvatski branitelji!

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – dane ponosa i sjećanja na vrijeme obrane hrvatske slobode i stvaranja Hrvatske.

U tom slavlju ovaj je kolovoz poseban jer označava 20 godina od uspješne vojnoredarstvene operacije Oluja, središnjeg pothvata Domovinskog rata, kojim je konačno spojen sjever i jug zemlje i oslobođena Hrvatska.

Priprema i provedba Oluje važna je ne samo za Hrvatsku već i za širi prostor regije jer ga je stabilizirala, osigurala prekid rata i spasila mnoge ljudske živote.

Ponosni smo na tu pobjedu i zahvalni braniteljima koji su je izborili i osigurali nam slobodu i samostalnost. Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući načela solidarnosti i pravednosti.

Sudjelovanjem branitelja, materijalnom i logističkom podrškom Zagreb je dao važan doprinos obrani Hrvatske. Zato zahvalnost dugujemo svima onima koji su se žrtvovali, ali i našem gradu i građanima radi doprinosa Zagreba hrvatskom oslobođenju i suverenosti.

Sada smo pred novim zadatcima i izazovima. Bez obzira na krizu u kojoj se nalazimo, Zagreb i Hrvatska imaju znanje, potencijal i ljude za njezino prevladavanje, da uz bolju organizaciju, više rada, solidarnosti i zajedništva gradimo moderno i uspješno europsko društvo u kome se lijepo i ugodno živi.

Zato, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, ponosno istaknimo zastave na naše domove, jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti“, poručio je gradonačelnik. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni