Gradonačelnikova čestitka u povodu Međunarodnog praznika rada

Gradonačelnikova čestitka u povodu Međunarodnog praznika rada

„Drage radnice i radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, pozivam vas da u Maksimiru, u četvrtak, od 11 sati, zajedno proslavimo međunarodni Praznik rada uz zabavni program i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah“, poruka je gradonačelnika Milana Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima u povodu 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada, poručivši kako se i ove godine nastavlja zagrebačka tradicija obilježavanja Praznika rada i blagdana Svetog Josipa Radnika u Maksimiru.

„U vremenima u kojima pozitivne vijesti izostaju, u kojima se gube radna mjesta, a negativni gospodarski trendovi nas i nadalje prate, od nas se traži da ne posustajemo i da skupimo glave, pokažemo složnost i ustrajnost u stvaranju pretpostavki za promjenu smjera, promičemo rad, zajedništvo i solidarnost, da koristimo sve potencijale, kako bismo ostvarili boljitak društva i svih naših građana“, ističe se u poruci gradonačelnika.

„Svjesni smo nužnosti prilagodbe okolnostima te da egzistenciju i razvoj ne možemo temeljiti na kreditima, dijeleći nezarađeno i honorirajući nerad“, navodi Milan Bandić i dodaje kako radom i znanjem moramo mijenjati okolnosti, stvarati pozitivno ozračje za razvoj, reforme, promjene, a pri tom nikad ne smijemo zaboraviti na solidarnost s najslabijima i najosjetljivijima, kojima nužni reformski potezi mogu dodatno otežati i ugroziti egzistenciju.

Gradonačelnik je uvjeren da možemo, da imamo snage za reforme i za ozdravljenje gospodarstva, za stvaranje neophodnog samopouzdanja i za promjene kojima ćemo vratiti sigurnost u naše domove i u našu svakodnevicu.

„U tom uvjerenju, drage radnice i radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, pozivam vas da u Maksimiru, u četvrtak, od 11 sati, zajedno proslavimo međunarodni Praznik rada uz zabavni program i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah“, poruka je gradonačelnika Milana Bandića. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni