Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana grada Zagreba

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana grada Zagreba

U povodu Dana grada Zagreba koji se obilježava u nedjelju 31. svibnja, gradonačelnik je u petak uputio svoju čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima.

»Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, Čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice. Ponosni na svoj grad, na njegovu povijest, tradiciju, sklad i ljepotu, na ovaj dan zahvaljujemo generacijama naših sugrađana koji su ga gradili, čuvali i iznad svega voljeli. Onima koji danas svojim radom dokazuju zagrebačku izvrsnost u znanosti, umjetnosti, kulturi, gospodarstvu, sportu i svim drugim područjima, tradicionalno se zahvaljujemo Nagradom grada, najvišim gradskim priznanjem«, navodi se u čestitki Milana Bandića.

Dodao je kako posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas u slobodnoj i neovisnoj europskoj Hrvatskoj i mi imamo priliku dati svoj doprinos razvoju i napretku našeg Zagreba.

Ocijenio je kako zahvaljujući svima njima, imamo privilegij živjeti u gradu po mjeri čovjeka poznatom po ljepoti, kulturi, toleranciji i posebno po ljudskoj toplini. »Naš Zagreb živi europski, razvija se, napreduje, a pritom nam aktualna socijalna i gospodarska kriza ni na trenutak ne smije zamagliti svijest o onome što imamo, potisnuti vjeru u vlastite mogućnosti i u snagu zajedništva«, napominje gradonačelnik i dodaje: »Iskustvo nas uči da upravo zajedništvo, potenciranje rada i znanja kao pokretača promjena i solidarnost s onima koji trebaju našu potporu u kriznim vremenima, predstavljaju odgovor na izazove što su pred nama«.

Gradonačelnik Bandić je na kraju pozvao građane da visoko istaknu barjake u čast grada »što nam je, ma gdje bili, uvijek na srcu«. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni