Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana državnosti

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana državnosti

„Sretni smo što pripadamo generaciji koja svjedoči ostvarenju hrvatske države, njezine slobode i samostalnosti, ostvarenju sna za koji su živote dali mnogi hrvatski domoljubi“, stoji u priopćenju Bandića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku u povodu Dana državnosti, u kojoj je naglasio kako trebamo biti zahvalni našim braniteljima na njihovoj hrabrosti i žrtvi, a građane je pozvao na zajedničku proslavu na Bundeku, s veličanstvenim koncertom Zagrebačke filharmonije.

Čestitku gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

„Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Sretni smo što pripadamo generaciji koja svjedoči ostvarenju hrvatske države, njezine slobode i samostalnosti, ostvarenju sna za koji su živote dali mnogi hrvatski domoljubi. Zbog toga smo zahvalni našim braniteljima i brojnim Zagrepčanima među njima te odajemo poštovanje njihovoj hrabrosti i žrtvi.

Slavimo tako dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika, kao izraz volje hrvatskih građana, iskazane na referendumu.

Bio je to tada veliki izazov, a danas je to i naša velika odgovornost, posebno u vremenu krize i recesije, kada imamo priliku pokazati da imamo snage riješiti probleme te zajedničkim radom i znanjem pokrenuti Hrvatsku. Želimo pritom očuvati vlastiti identitet i afirmirati se kao dio šire, europske zajednice kojoj pripadamo.

Znam da vlastitim trudom, uz još više solidarnosti i tolerancije, možemo osigurati budućnost za nas i našu djecu, u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.

S uvjerenjem da to možemo, uz poziv na zajedničku proslavu Dana državnosti na Bundeku, s veličanstvenim koncertom Zagrebačke filharmonije, pozivam vas dragi sugrađani da ponosno istaknemo hrvatske barjake.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja – Dan državnosti Republike Hrvatske.“ (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni