Čestitke u povodu Dana domovinske zahvalnosti

Čestitke u povodu Dana domovinske zahvalnosti

Gradonačelnik je ukazao da smo ponosni na pobjedu izborenu u teškim okolnostima i s mnogo žrtava. „Zahvalni smo braniteljima koji su tvorci slobode i samostalnosti naše Hrvatske, istinski heroji koji su nam ne samo omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava već i ostvarili pretpostavke da svojim marom gradimo demokratsko društvo

Gradonačelnik Milan Bandić uputio je svoju čestitku Zagrepčankama i Zagrepčanima te braniteljima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji obilježavamo 5. kolovoza.

“Hrvatska, bez obzira na duboku krizu u kojoj se nalazi, ima potencijale i ljude za njeno prevladavanje i gradnju modernog europskog društva u kome se lijepo i ugodno živi”, poručio je gradonačelnik

„Od srca Vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – blagdane što nas podsjećaju na vrijeme u kome se oružjem branila hrvatska sloboda i stvarala Hrvatska država“, istaknuo je gradonačelnik u svojoj čestitci.

Gradonačelnik je ukazao da smo ponosni na pobjedu izborenu u teškim okolnostima i s mnogo žrtava. „Zahvalni smo braniteljima koji su tvorci slobode i samostalnosti naše Hrvatske, istinski heroji koji su nam ne samo omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava već i ostvarili pretpostavke da sami, svojim marom gradimo slobodno i demokratsko društvo, da zajedno i složno odgovaramo na izazove koji su pred nama, da probleme rješavamo znanjem, kompetencijom i kreativnošću, držeći se uvijek, a posebno u sadašnjim kriznim vremenima, načela solidarnosti i pravednosti“, dodaje Milan Bandić u poruci.

„To dugujemo svima onima koji su se žrtvovali za najviše ciljeve, ali i sebi samima, zbog vlastitog samopoštovanja i zajedničke budućnosti“, nastavlja.

„Znam da to možemo! Hrvatska, bez obzira na duboku krizu u kojoj se nalazi, ima potencijale i ljude za njeno prevladavanje i gradnju modernog europskog društva u kome se lijepo i ugodno živi“, zaključuje gradonačelnik u svojoj čestitki, u kojoj je pozvao sugrađane da ponosno istaknu zastave na svojim domovima.

Čestitku je uputio i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, koji je ustvrdio kako je ovo dan kada se s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se i svih onih koji su u Domovinskom ratu branili i stvarali Hrvatsku.

„Zahvaljujemo se svim braniteljima, s neizmjernom tugom i ponosom, najviše onima koji su dali svoje živote. Svaka žrtva nas je zadužila, dala nam zadatak da kao pojedinci, ali i kao društvo nastavimo njegovati vrijednosti na kojima je nastala samostalna Hrvatska: zajedništvo, domoljublje, nesebičnost, toleranciju, požrtvovnost i odvažnost kada je najteže“, navodi Kosor u svojoj poruci.

„Nadam da ćemo zajedno i dalje nastojati osigurati sve preduvjete za društvo u kojem se njeguje tradicija, poštuje tuđe i različito, odbacuje loše, prihvaća bolje, a znanje i rad garantiraju ekonomsku stabilnost“, dodaje Kosor i zaključuje kako je pred nama dug put, ali da nas ovakve obljetnice podsjećaju da ništa nije nemoguće.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni