Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana antifašističke borbe

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana antifašističke borbe

»Čuvanje vrijednosti antifašizma naš je dug prema svim žrtvama najmračnije epohe svjetske povijesti koja je i na našim prostorima uzela veliki danak«, stoji u Bandićevoj poruci

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sugrađanima je uputio čestitku u pobvodu Dana antifašističke borbe:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!

Vrijednosti antifašizma koje dijelimo sa svim slobodoljubivim i demokratskim zemljama u temeljima su hrvatskog društva, ugrađene su u naš Ustav, dio su hrvatskoga povijesnog naslijeđa i nacionalne memorije.

Naš je grad prepoznatljiv po dosljednome provođenju načela pravednosti, solidarnosti, tolerancije i dijaloga, kao grad gdje se iskreno uvažava i živi multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost!

Čuvanje vrijednosti antifašizma naš je dug prema svim žrtvama najmračnije epohe svjetske povijesti koja je i na našim prostorima uzela veliki danak. To je dug prema svima kojih se sjećamo sa zahvalnošću jer su se nesebično žrtvovali u obrani tih načela. To je i dug prema budućnosti u kojoj mir, sloboda, solidarnost, vladavina ljudska prava i tolerancija moraju biti briga svih nas jer želimo društvo u kojem nema mjesta za pogreške iz prošlosti!

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni