Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana antifašističke borbe

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana antifašističke borbe

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sugrađanima je uputio čestitku u povodu Dana antifašističke borbe, 22, lipnja, koju prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!

Kao dio europskoga i svjetskog povijesnog nasljeđa antifašizam je jedan od temelja na kojima počiva suvremena demokracija, on je vrijednost koju dijelimo sa slobodoljubivim dijelom svijeta i koja je svoje mjesto našla i u našem Ustavu.

Velika svjetska tragedija izazvana fašizmom, koja je i na našim prostorima uzela velike žrtve, opomena je svim generacijama da se mir, sloboda, ravnopravnost i tolerancija ne smiju uzimati kao neupitne činjenice već se o njima moramo skrbiti i vlastitom ih praksom promicati i potvrđivati.

Danas se sjećamo onih koji su u mračnoj epizodi ljudske povijesti stali u obranu načela slobode i demokracije i kojima dugujemo veliku zahvalnost. Odužit im se možemo samo tako da promičući općeljudske vrijednosti gradimo demokratsko i slobodno društvo u kojem je čovjek istinski subjekt, a solidarnost i pravednost istinska vrijednost.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni